Mali plivači iz kluba za osobe sa invaliditetom Vidra Varaždin uspješni na PH Hrvatske

V.V. | 19.2.2018. u 13:50h | Objavljeno u Sport

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe sa invaliditetom „Croatia open“ Split 2018.

Plivački klub za osobe sa invaliditetom Vidra Varaždin sudjelovao je na Otvorenom prvenstvu u plivanju za osobe sa invaliditetom na bazenima Poljud u Splitu.

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog plivačkog saveza osi, Plivačkog kluba „Cipal“, Plivačkog kluba „Mornar“ Split i Športskog saveza invalida Splita nastupilo je 107 plivača iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Italije i Bosne i Hercegovine.
U jakoj međunarodnoj konkurenciji, članovi Vidre osvojili su vodeća mjesta u svojim disciplinama.

Plivački miting iskoristili su plivači PK Vidra iz Varaždina: Nikola Kosec sa Down sindromom, Sabina Kušter sa skraćenom desnom podkoljenicom, Brunela Hrženjak sa Down sindromom, Teo Škvorc sa sindromom staklenih kostiju i Jakša Mislović sa tetraparezom.

Vidre su  u  svim disciplinama popravili  svoja najbolja osobna vremena, te osvojili 17 prvih i 3 druga mjesta.

Najuspješniji je bio Nikola Kosec koji je od 7 starteva osvojio 7 prvih mjesta i svugdje popravio svoja najbolja vremena. Teo Škvorc je od 4 starteva osvojio 4 prva mjesta. Jakša Mislović  svoj prvi nastup slavi sa dva druga mjesta.
Najuspješnija plivačica je Sabina Kušter koja je od 4 starta osvojila 4 prva mjesta,dok je Brunela Hrženjak od tri starta osvojila 2 prva mjesta, te jedno drugo.

Ovim nastupom Vidre su pokazale napredak u tehnici i razvoju brzine, te poboljšale motivaciju i želju za daljnjim radom i napredkom.

Povratkom sa natjecanja, te poboljšanim osobnim rezultatima, plivači su dobili poticaj za prvo nadolazeće natjecanje koje će se održati u ožujku u Zadru.

Označeno u