Veszprem je pobijedio nakon boljeg izvođenja sedmeraca 24:21 Foto: Martin Novosel

Mađarski Veszprem prvi finalist SEHA lige

| 1.4.2016. u 19:35h | Objavljeno u Sport

Trebala je drama raspucavanja sa sedam metara da se donese odluka o prvom finalistu SEHA lige koja je na kraju pripala mađarskom Veszpremu koji je pobijedio bjeloruski Meshkov Brest 24:21.

Početak utakmice koji se odigrao u varaždinskoj Areni (Gradskoj dvorani kraj Drave) pripao je bjeloruskoj momčadi koja je agresivnom obranom u prvih 15 minuta izgradila vodstvo od 6:2. Ovo je bila utakmica čvrstih obrana što govori i rezultat s kojim se išlo na odmor nakon prvih 30 minuta, 11:6 u korist Meshkova Brest.

Početak drugog poluvremena nije nudio nikakve značajne promjene u igri obiju momčadi, tako da je favorit ovog susreta, Veszprem, i dalje imao problema u organizaciji napada protiv obrane bjeloruske momčadi. Ipak, do 45. minute Veszprem je uspio smanjiti prednost Meshkova na samo dva razlike (16:14). Bjelorusi u zadnjih 10 minuta ulaze s kapitalom od četiri gola razlike (18:14), ali isključenjima u 51. i 52. minuti Veszprem koristi igru s dva igrača više te smanjuje prednsot Meshkova na samo jedan gol razlike (19:18).

U zadnju minutu susreta se ulazi izjednačenim rezultatom (20:20), a Meshkov nije uspio iskoristiti zadnji napad u utakmici pa se pobjednik odlučivao boljim izvođenjem s linije sedmerca gdje su se bolje snašli igrači mađarskog prvaka. Konačni rezultat 24:21 za Veszprem.

Najbolji u Veszpremu je bio Laszlo Nagy koji zabio pet golova, a u Meshkovu su bili čak tri strijelca sa četiri postignuta gola Dzmitry Kamyshik, Rastko Stojković i Alexander Tioumentsev. Od  hrvata, Renato Sulić je u redovima mađarske momčadi zabio dva gola, dok je u redovima Meshkova Ljubo Vukić zabio jedan. Na vratima su cijelu utakmicu branili hrvatski vratari, Mirko Alilović za Veszprem i Ivan Pešić za Meshkov te su oba sakupila po 15 obrana za svoje momčadi.