Iva Gerić (desno) bila je jedina hrvatska predstavnica u seniorskoj konkurenciji i osvojila brončano odličje

Ludbreške hrvačice Gerić i Besek u sastavu reprezentacije na jakom turniru u Austriji

| 3.2.2020. u 15:15h | Objavljeno u Sport

Iva Gerić i Sandra Besek, članice H.K.Ludbreg su u sastavu hrvatske reprezentacije nastupile na jakom UWW turniru Flatz Open u austrijskom Wolfurtu. Iva Gerić bila je jedina hrvatska predstavnica u seniorskoj konkurenciji te pokazala kako može uspješno hrvati i u ovom društvu.

U 1. je kolu uvjerljivo pobijedila Švicarku Loetcher rezultatom 9:0 i već tom pobjedom osigurala polufinale. Pobjeda u 2. kolu značila bi joj lakšu protivnicu u polufinalu, no u izjednačenom meču Gerić je izgubila od iskusne Poljakinje Horbik. U polufinalnoj borbi čekala ju je izvrsna mađarica Anna Szell, nositeljica brojnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Gaerić se hrabro borila, no Mađarica je za sada još uvijek za korak ispred, ali očito je da se razlika polako smanjuje. Nakon poraza u polufinalu, preostala je borba za broncu, gdje joj je protivnica druga poljska predstavnica Danisz. Još jedna izjednačena borba, no ovaj put Gerić je bolje taktički odradila i pobjedila s 2:1, što joj je donijelo brončanu medalju. 

Sandra Besek je nastupila u konkurenciji kadetkinja, u kategoriji do 53 kilograma. U prvoj borbi protivnica je bila odlična Njemica Richter. Besek je pružila dobar otpor, ali Njemica je bila bolja. Richter je u konačnici došla do finala te je "povukla" Besek u repesaž, gdje ju je dočekala još jedna odlična protivnica, Finkinja Vettenranta. Obečavajuć, aktivniji početak ludbreške hrvačice, no protivnica je uspjela plasirati akciju za 4 boda, što je bio zaostatak kojeg Besek nije uspjela dostići do kraja borbe. Bez obzira na sve, odrađene su dvije jake borbe i prikazano solidno hrvanje što je razlog za zadovoljstvo i potvrda ispravnog puta kojim Sandra Besek kroči.