FOTO: Lucija Pokos, Enes Garibović, rukometašice Koke i hrvači Vindije najbolji u 2018. Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Lucija Pokos, Enes Garibović, rukometašice Koke i hrvači Vindije najbolji u 2018.

| 11.2.2019. u 20:02h | Objavljeno u Sport

Atletičarka Lucija Pokos, karatist Enes Garibović, rukometašice Koke i hrvači Vindije najbolji su u varaždinskom sportu za 2018. godinu, u izboru kojeg je 56. put organizirala Zajednica sportskih udruga grada Varaždina.

Nagrade i priznanja laureatima dodijeljena su večeras na svečanosti koja je održana u varaždinskom Kazalištu. Nagradu za životno djelo dobio je Pero Panić, sportski direktor HK Vindija.

Najveće nade varaždinskog sporta za 2018. su atletičari Rahela Leščak i Valentino Bečeheli, a sportski par, štafeta ili posada su par Ženskog kuglačkog kluba Varaždin Mia Naletina i Vana Varga.

Najbolji sportaši u konkurenciji osoba s invaliditetom ili gluhih osoba su streljačica Vida Puškadija i plivač Nikola Kosec, najbolja ženska ekipa je Pikado klub OSI Varaždin, a najbolji muški klub Boćarski klub cerebralne i dječje paralize Varaždin.

Zlatne su plakete dobili Miroslav Korotaj, Marina Cmrečki i Goran Vučetić, a diplome Branko Leščak, Grozdana Temšić Sinković, Barbara Karlovčec, Zoran Križanec, Nevenka Đurak, Zvonimir Njegovec, Dražen Vrček, Petar Fajfarić, Mario Šobak i Željko Benc.

Posebna su priznanja na večerašnjoj svečanosti primili izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i izbornik Davis Cup reprezentacije Željko Krajan.

Trener 2018. godine je izbornik hrvatske karate reprezentacije Esad Garibović, profesor TZK Dejan Mašić iz varaždinske 2. Osnovne škole, a jubilarnu nagradu primio je ŽRK Koka, koji je lani proslavio 50. godina postojanja.

Sportski uzori varaždinskih osnovnih škola za 2018. su Jelena Vukelić (Prva OŠ), Luka Štumberger (Druga OŠ), Dora Car (Treća OŠ), Klara Koščak (Četvrta OŠ), Ivan Mihalj (Peta OŠ) Lara Perić (Šesta OŠ), Marko Perši (Sedma OŠ) i Silvija Peršun (COO T. Špoljar).

U sklopu večerašnje svečanosti predstavljena je i knjiga Zlatka Dalića Rusija naših snova, a tijekom promocije hrvatski se izbornik prisjetio na dane provedene na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, gdje je ostvaren najveći uspjeh hrvatskog nogometa.