Lorena Horvat, članica BK Thor, juniorska viceprvakinja Europe

| 30.6.2024. u 13:52h | Objavljeno u Sport

Lorena Horvat, članica BK Thor iz Bartolovca, juniorska je viceprvakinja Europe u kategoriji do 66 kilograma.

U današnjem finalu Europskog prvenstva za juniorke i juniore, koja se od 23. lipnja do 1. srpnja održava u Sarajevu, Lorena Horvat je odlukom sudaca izgubila na bodove od turske predstavnice Busenir Yazan s 3:2, po runda a 2:3,2:3,0:5).

Horvat je to bilo treće uzastopno europsko finale, prethodne dvije godine bila je prvakinja i viceprvakainja Europe u konkurenciji kadetkinja.

Turkinja Yazin također je bila kadetska prvakinja Europe kada i Lorena, na kadetskom EP-u u Erzurumu 2022. godine, ali u nižoj kategoriji do 60 kg.

Vazin je na juniorskom EP- u u Sarajevu u polufinalu pobijedila i aktualnu juniorsku prvakinju Europe Cassie Henderson iz Irske.

Lorena je u Sarajevu do finala dominantno svladala višestruku prvakinju Rusije te prekidom predstavnicu Srbije.

Lorena Horvat (15), tek je ulazna juniorka (rođena 2009. godine) i njeni treneri mogu biti ponosni - mlada šampionka iz najmanjeg mjesta u Hrvatskoj u kojem djeluje trofejni natjecateljski boksački klub, Boxing Club Thor Bartolovec, već je osvojila tri velike europske medalje, a zlato se borila s višom, odličnom i pokretnom tehničarkom iz Turske, Busenir Yazan koja je također kao kadetkinja već bila prvakinja Europe. 
Lorena je nametnula tempo i inicijativu, bez predaha napadala tursku šampionku, a suci su prve dvije runde bodovali istovjetno 3:2 za Turkinju - suci iz Rusije i Moldavije dali su prednost Loreni, a tri suca iz BiH, Poljske i Rumunjske Turkinji Yazan. 
Lorena Horvat je zato u trećoj rundi morala još žešće napasti bez ikakvih kalkulacija, ulazila je u otvorene razmjene, otvorila prostor za kontre  turske suparnice i primila kontradirekte za brojanje koji su odlučujuću treću rundu presudili jednoglasno u korist nove prvakinje Europe iz Turske,