Željko Krajan bi rado riješio četvrtfinale u prva dva dana Foto: Martin Novosel

Krajan: Respektiramo protivnika, ali na domaćem terenu smo i ja vjerujem u svoje igrače

| 4.4.2018. u 12:51h | Objavljeno u Sport

U Areni Varaždin se održala posljednja press konferencija uoči početka četvrtfinalnog susreta Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana koji će početi u petak, 6. travnja, i trajati do nedjelje, 8. travnja. Međusobni ogled su najavili oba izbornika suprotstavljenih reprezentacija, Varaždinac Željko Krajan za Hrvatsku i Dias Doskarajev za Kazahstan.

- Očekujemo težak meč jer ovo je četvrtfinalni susret Davis Cupa i sve brojke i plasmani padaju u vodu. Znamo da se u Davis Cupu igra drugačije i događaju velika iznenađenja i ne bi bilo prvi puta da neka slabija momčad dobi neku jaču. Na nama je da se ne dogodio takav rezultat i da se pripremimo koliko god je to moguće i da se prilagodimo podlozi. Respektiramo protivnika, ali na domaćem terenu smo i ja vjerujem u svoje igrače i znam da moraju igrati na visokom nivou da prođemo taj meč - rekao je Željko Krajan.

- Naravno da će za nas ovo biti jako težak zadatak. Kao prvo igramo na gostujućem terenu i to u susretu četvrtfinala protiv protivnika koji nije lagan. Znamo da je Hrvatska jako snažna koja ima tradiciju i rezultat u Davis Cupu pobijedivši jednom uz dva finala i uz igrače poput Borne Čorića i Marina Čilića to nije lagan zadatak za bilo koju momčad da dođe ovdje i pobjedi Hrvatsku. Unatoč tome, mi smo i dalje uzbuđeni jer nikada nismo bili u polufinalu Davis Cupu. Imamo male šanse, barem na papiru jer je Hrvatska velik favorit, i vidimo se kao autsajderi, ali imamo šanse i nadamo se da ćemo iskoristiti tu svoju prigodu - rekao je Dias Diskarajev.

Danas će se u 19 sati u varaždinskoj Areni dječji dan u kojem će najmlađi imati priliku se družiti s našim proslavljenim tenisačima u hrvatskoj reprezentaciji Marinom Čilićem, Bornom Čorićem, Ivanom Dodigom, Viktorom Galovićem i Nikolom Mektićem. Izvlačenje parova bit će održano sutra u press centru Arene s početkom u 12:30, a bez obzira na to tko će s kim igrati i od kada, naš prvi reket Marin Čilić je najavljen da će igrati od samog početka na prvi dan.

- Jedini razlog zašto nije igrao prvi dan u Osijeku jer je došao kasno iz Melbournea, ali definitivno ovaj puta nema nikakvog razloga da ga izostavim s popisa za prvi dan. Nama je cilj da, pošto jesmo favoriti, što prije završimo i probamo riješiti susret već u prva dva dana - najavio je Krajan.

Doskarayev.jpg

Borna_Čorić_na_treningu.jpg

Galović.jpg

Čorić.jpg