Kovačević: Vjerujem da će biti zanimljiv lokalni derbi, otvoren s obje strane Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Vjerujem da će biti zanimljiv lokalni derbi, otvoren s obje strane

| 4.10.2023. u 11:01h | Objavljeno u Sport

U sklopu 11. kola SuperSport HNL momčad Varaždina gostovat će u petak u Koprivnici, gdje će od 18 sati na stadionu Ivan Kušek Apaš, igrati protiv Slaven Belupa, a tom je susretu bila posvećena današnja konferencija za novinare u varaždinskom nogometnom prvoligašu.

- Dobro se pripremamo za lokalni derbi, a na žalost imamo malih problema pred susret u petak. Lamine Ba još uvijek nije u konkurenciji, iako je počeo trenirati s nama, nećemo moći računati niti na Šegu, a vrlo vjerojatno neće moći nastupiti ni Brodić. I Vukčević je jučer bio bolestan, nadam se da se neće još netko do petka razboljeti. Ostali zaista dobro treniraju za utakmicu koja nam brzo dolazi nakon ogleda s Goricom - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

- Mislim da smo u dobrom ritmu, u posljednje četiri utakmice imamo dvije pobjede i dva neriješena ishoda i očekujemo nastavak pozitivnog niza. Znamo da neće biti lagano, Slaven Belupo je potpuno drugačija ekipa u odnosu na početak sezone. Mi smo ih prvu utakmicu u ovom prvenstvu nadigrali, ali je, na žalost po nas, završilo neriješeno. Slaven je sada ekipa koja želi igrati, nadigrali su na svom terenu i Rijeku i Osijek, tako da znamo da nas čeka težak susret. Drago mi je da Slaven igra lijep nogomet i da hoće igrati nogomet, hoće visoko napadati, a takvi smo i mi cijelo vrijeme. Vjerujem da će biti zanimljiv lokalni derbi, otvoren s obje strane, a nadamo se i želimo da na kraju mi izađemo kao pobjednici. Sigurno će doći puno naših navijača u Koprivnicu, a dat ćemo sve od sebe da prije reprezentativne pauze napravimo još jedan dobar rezultat i nakon toga se dobro odmorimo - rekao je Kovačević.

Treneru Varaždina bit će drago što će se u petak imati prilike susreti s trenerom Ferenčinom.

- Roy je uvijek kao igrač davao cijelog sebe, tako je sada i kao trener. Baš ga cijenim i poštujem kao starijeg bivšeg suigrača i kolegu. Sa Slaven Belupom je u prvom mandatu napravio najbolji rezultat i bilo mi je čudno što se kod njih nije duže zadržao i prije došao ponovno na klupu. Drago mi je da je opet tamo, ali naravno, sve ću učiniti da se na kraju mi veselimo - rekao je Kovačević.

Igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi Luka Škaričić ističe da je u svlačionici, kao i uvijek, pozitivna atmosfera, pogotovo nakon teške pobjede protiv Gorice.

- Igrao sam s U21 reprezentacijom protiv Slaven Belupa prije tri tjedna i mogu reći da sam pozitivno iznenađen. Novi trener je unio dosta promjena,puno su čvršći, agresivniji, pogotovo u sredini terena i udu u svaki duel na glavu. Očekuje nas teška utakmica, ali ako ćemo biti pravi, kao što smo bili protiv Gorice, možemo se nadati tri boda - rekao je Škaričić.

U prvoj utakmici ove sezone Hoxha je bio igrač preokreta, koji je Slaven Belupu donio bod.

- On je po meni najopasniji igrač lige, što se tiče igre jedan na jedan, najdirektniji je. Analizirat ćemo ga, spremit ćemo se i pokušati što bolje zatvoriti - kaže Škaričić

Na posljednja četiri susreta Varaždin je primio samo jedan gol. Može li i u Koprivnici mreža ostati netaknuta?

- Normalno da možemo, tome se nadamo. Dobro smo posloženi, dugo igramo zajedno, poznajemo i imamo zajedništvo koje nas krasi - zaključio je Škaričić.

-