Kovačević: Spremat ćemo se da budemo hrabri i naravno nadati se da će Dinamo imati slabiji dan

| 14.10.2022. u 12:02h | Objavljeno u Sport

U sklopu 13. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige momčad Varaždina u nedjelju očekuje susret s Dinamom na stadionu u Maksimiru.

- Ušli smo u ritam u kojem nas nakon ogleda s Hajdukom očekuje još jača utakmica s Dinamom, aktualnim prvakom, vodeći sastav na tablici. Svjesni smo da nas očekuje težak posao, ali poslije teškog poraza protiv Hajduka dobro nam je došla prijateljska utakmica u Novom Marofu u sklopu proslave 95. godišnjice postojanja tog kluba. Priliku su dobili igrači koji su do sada manje igrali, a prvo poluvrijeme nije bilo dobro, dok je poslije bilo onako kako mi trebamo igrati i utakmica je poslužila kao priprema za nedjeljno gostovanje - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Niti u nedjelju Varaždin neće biti kompletan, nema "kartoniranih", ali ima dosta ozlijeđenih igrača.

- Vraćaju nam se Teklić i Herrera, koji su preskočili Hajduk zbog tri žuta kartona, Lamine Ba je počeo trenirati, ali još neće biti u konkurenciji, kao ni Pellumbi, s time da vjerujem da će obojica konkurirati za susret s Osijekom. Ozlijeđeni su i Šego te Katanec, dok ćemo bez Urate biti još dva tjedna. Ostali dobro treniraju, znamo što nas očekuje protiv Dinama. Vidjelo se u našem prvom međusobnom susretu ove sezone da smo odigrali hrabro, a spremat ćemo se da takvi budemo i u nedjelju i naravno nadati se da će Dinamo imati slabiji dan pa da možemo doći do pozitivnog rezultata - naglasio je Kovačević.

Dinamo je u utorak odigrao susret Lige prvaka, no s obzirom na to da je prvenstveni susret s Varaždinom tek u nedjelju imat će dovoljno vremena za odmor od europske utakmice.

- Kolega Čačić jako dobro balansira sastav, u 11 kola ostvarili su 10 pobjeda, samo su s nama odigrali neriješeno. Odigrali su i puno europskih utakmica, ali mislim da ne možemo u tome tražiti prednost za nas. Može im se eventualno dogoditi slabiji dan, a onda je u 90 minuta sve moguće, iako je Dinamo protiv svakoga u hrvatskoj ligi favoriti na Maksimiru. U dosadašnjim utakmicama, kao i u prvom međusobnom ogledu pokazali smo da možemo i stvarno bih bio sretan da opet odigramo takvu utakmicu. Vjerujemo da možemo doći do pozitivnog rezultata - rekao je Kovačević.

Kao i svaka momčad i Dinamo ima lošijih strana.

- Imaju puno više dobrih stvari, a njihove lošije neću iznositi u javnost. Danas i sutra imamo analizu Dinamove igre, pokušat ćemo vidjeti gdje su lošiji i da to iskoristimo. Ako želimo nešto napraviti moramo biti hrabri prema naprijed, ne smijemo raditi greške, već ih smanjiti na minimum, a na prekidima ćemo raditi danas i sutra da bi se popravili i u tom dijelu. Moja je želja da iz utakmice protiv Hajduka izvučemo pozitivne stvari i da u sljedećim utakmicama budemo još bolji, a sportski se nadati pozitivnom rezultatu - zaključio je Kovačević.