Kovačević: Osijek je kvalitetna, mlada ekipa i moramo biti oprezni i čvrsti Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Osijek je kvalitetna, mlada ekipa i moramo biti oprezni i čvrsti

| 22.10.2021. u 10:15h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Momčad Varaždina u nedjelju u 15 sati očekuje nadmetanje 10. kola Druge HNL protiv druge momčadi Osijeka na stadionu u Gradskom vrtu.

U sklopu priprema za taj susret u srijedu je u Cestici Varaždin odigrao prijateljski susret s domaćim Poletom, kojeg su pobijedili 8:0, a kao što smo već izvijestili utakmica je imala i humanitarni karakter.

- Svi igrači koji su u konkurenciji za susret u Osijeku odigrali su u Cestici po 45 minuta i stvarno nam je dobro došla ta utakmica. Bitan je bio humanitarni karakter tog susreta, da se pokuša pomoći djeci koliko god je to moguće u ovom trenutku. Odigrali smo dobru utakmicu, hvala domaćinu na gostoprimstvu, a sve što smo htjeli napravili smo na tom susretu - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

U Osijeku bi trebao imati na raspolaganju sve igrače, osim kartoniranog Šege, što će sigurno biti hendikep u napadu za varaždinski sastav.

- Šego je zaista u dobroj formi i sigurno je da će nam nedostajati, posebno zbog toga što Domjanić još nije spreman, Vugrinec je bolestan, ali imamo još dva treninga i naći ćemo najbolje rješenje. Šego će nam nedostajati ali vjerujem da će igrač koji će ga mijenjati odraditi posao na nivou na kojem je posljednje vrijeme bio Šego - rekao je trener Varaždina.

Druga momčad Osijeka neće biti nimalo lagan suparnik varaždinskom sastavu.

- Osijek je mlada momčad, sastavljena od igrača koji su u svojim godištima najbolji u Hrvatskoj, dobro selekcionirani i dovedeni u Osijek zbog kvalitete. Znamo da nas očekuje odlična ekipa, koja ima perspektivu protiv igrača koji jednog dana žele igrati za prvu momčad Osijeka. Ta mladost može biti i prednost i mana, a vjerujem da ćemo se znati postaviti čvrsto i da će im ta mladost biti mana, a ne da im dozvolimo da se rastrče i nama stvore probleme. Kvalitetna ekipa, protiv koje je teško igrati, protiv svih sastava s kojima su igrali su dominirali te moramo biti oprezni i čvrsti, a ako ćemo biti takvi onda sam siguran da ćemo imati svoje prilike, koje ćemo, vjerujem iskoristiti i na kraju veseliti - rekao je Kovačević.

Na današnjem susretu s novinarima u klubu bio je i igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi Jakov Karabatić.

- Odigrao sam dosta utakmica protiv Osijeka, kvalitetne, mlade momčadi,koja je željna dokazivanja, bez prevelikog presinga hoće li osvojiti bodove ili ne, samo se žele nadigravati. Mislim da imamo iskustvo i kvalitetu da pokažemo da pripadamo gornjem dijelu tablice - naglasio je Karabatić, koji je u redove Varaždina krajem kolovoza došao iz Cibalije.