Kolarić uoči Gorice: Moramo ići 200 posto da bi napokon pobijedili na svom terenu

| 2.9.2022. u 18:41h | Objavljeno u Sport

SuperSport Hrvatska nogometna liga nastavlja se ovog vikenda utakmicama 8. kola. Varaždin će sutra, u 18 sati i 55 minuta, na svom stadionu ugostiti momčad Gorice, koja će igrati svoj prvi susret pod vodstvom novog trenera, bivšeg izbornika Sjeverne Makedonije Igora Angelovskog.

Varaždin u ovoj sezoni ima dvije pobjede, obje u gostima, pa u klubu svi očekuju i prvu domaću pobjedu.

- Nakon pobjede nad Rijekom u dobrom se ozračju pripremamo za sutrašnje nadmetanje s Goricom. Dolazi nam najteži protivnik u ovom trenutku. Odlično su odigrali posljednje dvije utakmice, nitko nije tako nadigrao Slaven Belupo i Istru 1961 kao Gorica, ali na žalost po njih izgubili su obje utakmice i došlo je do promjene trenera. Znamo da se novom treneru svi žele dokazati i pokazati u najboljem svjetlu, tako da smo svjesni da nas očekuje teška utakmica, ali mi smo bitni. Imamo dobru seriju od četiri utakmice bez poraza, pobjeda nad Rijekom je kod mojih igrača maksimalno podigla samopouzdanje i puni samopouzdanja moramo ući u susret s Goricom. Cijenimo ih i poštujemo, ali vrijeme je da ostvarimo pobjedu na našem terenu - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

Ima puno bolju situaciju s igračkim kadrom nego što je bila prošli tjedan pred susret na Rujevici.

- Nemamo žutih kartona, ozlijeđeni se polako vraćaju jedino neću moći računati na Laminu Ba, uz Postonjskog i Karabatića, kojih neće biti ove jeseni. Upitan je i Herrera, kao i Jozo Stanić, ali nadam se da će obojica konkurirati za sastav. Ostali su spremni i jedva čekaju početak utakmice - rekao je Kovačević.

Kapetan momčadi Varaždina Matija Kolarić, strijelac tri boda vrijednog gola na Rujevici, naglasio je da su pripreme za Goricu u jako dobrom raspoloženju.

- Odlično radimo kao ekipa, dobro smo povezani, dosta smo mlada ekipa i to nam daje prostora da treniramo i dajemo sve od sebe, da svaku utakmicu uđemo makismalno. Veselili smo se pobjedi na Rujevici, što je bila naša prva pobjeda na tom stadionu. Čast mi je voditi ovakvu momčad i predstavljati klub, jako sam sretan što mi je trener dao povjerenje i dao mi kapetansku traku, a pokazat ću da se na mene može računati i kao na kapetana i kao na igrača - naglasio je Kolarić.

- Gorici je došao novi trener i svi će se htjeti dokazivati, novi trener će možda promijeniti sustav, a u prethodne dvije utakmice nisu imali sreće. Moramo ići 200 posto u ovom susretu da bi napokon pobijedili na svom terenu, a Gorica neka kasnije razmišlja da li su trebali još nešto promijeniti u svojoj igri - zaključio je Kolarić.

-