Klara Koščak (s brojem 141) na startu utrke  60 m prepone u kojoj je uvjerljivo slavila i postavila novi rekord Foto: screenshot

VIDEO Klari Koščak novi rekord juniorskih dvoranskih prvenstava Balkana, norma za EP i tri medalje

| 14.2.2021. u 16:47h | Objavljeno u Sport

Jučer u Sofiji održano Dvoransko prvenstvo Balkana za juniore i juniorke na kojem su hrvatski predstavnici osvojili ukupno 5 medalja i to jednu zlatnu, jednu srebrnu i tri brončane.

Prvo ime u hrvatskoj reprezentacija bila je atletičarka varaždinske Slobode Klara Koščak koja je osvojila ukupno 3 medalje i to zlato na 60 m prepone te broncu u skoku u dalj i u štafeti 4x400m. Njezin najbolji nastup bio je u finalu 60 m prepone gdje je uvjerljivo pobijedila s 8,25 što je novi juniorski dvoranski rekord Hrvatske, novi rekord juniorskih dvoranskih prvenstava Balkana, ispunjena norma za nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu u Torunu te treći rezultat svih vremena u Hrvatskoj.

Koščak je u kvalifikacija bila najbrža sa 8,33, a u finalu je nadmašila 14 godina stari rekord Arne Erege. Ovome treba dodati i brončanu medalju koju je Koščak osvojila u skoku u dalj s osobnim rekordom 6,05 m.

Srebrnu medalju osvojio je također atletičar varaždinske Slobode Roko Farkaš u skoku u dalj sa skokom od 7,11 m, dok je brončanu medalju osvojila i ženska štafeta 4x400 m sa 3:51,69 u čijem su sastavu bile i dvije članice varaždinske Slobode Klara Koščak i Rahela Leščak, zajedno s Anom Dobša i Nicole Milić.