Juniorke AK Slobode osvojile šesto mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske Foto: AK Sloboda

Juniorke AK Slobode osvojile šesto mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske

| 22.5.2018. u 11:37h | Objavljeno u Sport

Protekli vikend (19. i 20. svibnja) na stadionu Mladosti u Zagrebu održan je kup i ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke. Za AK Slobodu je nastupio velik broj atletičara i atletičarki te sakupljao bodove za kup, a juniorke su nastupile i ekipno.

Kod juniorki najviše se istaknula Rahela Lešćak koja je pobijedila u svojoj prvoj utrci na 400 metara s preponama s rezultatom 1:05,65 sekundi. Nastupila je još i u disciplini 100 metara s preponama gdje je osvojila treće mjesto s rezultatom 15,91 sekundi. Osim Rahele, istaknula se Marta Novak koja je na 400 metara otrčala 58,70 sekundi što je njezin novi osobni rekord i Ana Majdak koja je bacila koplje 39,24 metara čime se plasirala na četvrto mjesto.

Kod juniora se istaknuo Jan Ožeg koji je u bacio kladivo 50,82 metara i zauzeo drugo mjesto te bacio kuglu 13,29 metara i time se plasirao na treće mjesto. U kupu juniori su završili na 11. mjestu, a juniorke na sedmom mjestu dok su sveukupno juniorke i juniori završili natjecanje na osmom mjestu. Juniorke su se na ekipnom prvenstvu plasirale na šesto mjesto.