Josip i Matija Meštrić Foto: Dražen Novosel

Josip Meštrić, pobjednik 24 sata Ivančice s novim rekordom: "Bio sam spreman"

| 1.8.2022. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Na ovogodišnjem,trećem izdanju 24 sata Ivančice pobijedili su Ina Milihram i Josip Meštrić i to s novim rekordima. Ina Milihram imala je 13 uspona, dok je Josip Meštrić tijekom 24 sata odradio 17 uspona.

Dosadašnji rekordi bili su 12 uspona kod žena (Ružica Pahor) i 16 uspona kod muških, pri čemu je Josip Meštrić srušio vlastiti rekord. Kod žena druga je bila Ivana Širić s 12 uspona, a treća Martina Jankulija s 11 uspona.

Kod muških drugi je bio Josipov brat Matija Meštrić, također sa 17 uspona, kao i pobjednik, a treći je bio Antun Posavec sa 16 uspona. Utrka, koja je održana u organizaciji varaždinskog Sportskog kluba SRD 315 Sjeverozapad, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i gradske Turističke zajednice, okupila je 186 natjecatelja.

- Osjećaj prilikom dolaska na cilj bio je fenomenalan jer tih 17 uspona brat i ja smo si bili zacrtali kao cilj prije utrke. Najviše umora osjeća se prilikom posljednja tri uspona, ali kada dođe na red posljednji uspon i silazak onda to postaje gušt, dok je ulazak u cilj prije svega velika sreća - rekao je Josip Meštrić.

Iako su nakon posljednjeg,17. silaska imali još dva sata vremena do kraja utrke, nisu razmišljali da bi eventualno pokušali odraditi i 18. uspon.

Pred Josipom je najveća svjetska trail running utrka - Ultra Trail du Mount Blanc, a što očekuje pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti