Sinoćnji je program od pet utakmica osmine finala protekao u komornom ozračju,uz Matinu fotografiju na zapisničkom stolu, lampaš i minutu šutnje prije svake utakmice

Još samo četiri natjecateljska dana 38. Zimskog prvenstva Varaždina

| 30.12.2017. u 10:36h | Objavljeno u Sport

Ostala su još samo četiri natjecateljska dana 38. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu. Večeras i na Novu Godinu na rasporedu je četvrtfinale, u petak (5. siječnja) polufinale, subota (Sveta tri kralja) je dan finala.

Osmina finala još uvijek nije u potpunosti okončana, s obzirom na tragičan događaj koji se dogodio drugog dana osmine – smrt legende ovog sporta Mate Čuljka, zbog koje je turnir momentalno zaustavljen. Jedna je utakmica nadoknađena sinoć, dvije će još večeras, ostat će tek prekinuti dvoboj veterana Bilikuma petkom i Hudek Trgotransa.

Sinoćnji je program od pet utakmica osmine finala Magma Pan kupa protekao u komornom ozračju. Uz tek jedva čujnu glazbenu podlogu Sinatrinog „My Way“ i poznatog „You'll never walk alone“, uz Matinu fotografiju na zapisničkom stolu, plavi lampaš i minutu šutnje prije svake od pet utakmica, utakmica koje su sve ekipe igrale s crnim florom na nadlaktici. Pridružilo se toj gesti sućuti cvjetnim aranžmanom i Športsko društvo Remetinec, jedan od sudionika sinoćnjeg programa.  

Što se pak samog sportskog segmenta tiče, gledali smo pet redom neizvjesnih utakmica. Krapinski ASO Ponos je tek u produžecima uspio slomiti otpor UŠR Višnjice, Majcenić je doveo ASO Ponos u vodstvo već nakon pet minuta, ali je nakon isto toliko vremena Maloić poravnao. Tih 1:1 stajalo je sve do pete minute produžetaka, kad je Renato Rumbak zabio za 2:1, a Krapinčani uspjeli zadržati minimalnu prednost za četvrtfinale.

Veterani Eurotransporta Kostanjevec su za samo 10 minuta došli do lagodnih 3:0 protiv lepoglavskog Cojonesa (Sačer, Liber, Miko), ali su u zadnjih pet minuta Lepoglavčani opasno zaprijetili. Paljak je pet minuta kasnije smanjio, Ficko tri minute prije kraja zabio za 3:2, imao je Cojones šansu i za poravnanje, ostalo je ipak 3:2.

Najugodnije iznenađenje prvoga kruga, Iceki Obiteljski dom Vrbanić iz Kućana, dugo je „u šahu“ držalo i zagrebačke haklere okupljene pod imenom koprivničkog sponzora Jelena Trade. Na poluvremenu je bilo 1:0 za Iceke (Havelka), ali su u nastavku Hučić i Toth uspjeli preokrenuti za 2:1 pobjedu i veliki večerašnji derbi s lanjskim finalistom, Artmetalima Junajted.

U srazu palinovečkog OPG Srpaka i već spomenutog ŠD Remetinca presudio je jedan jedini pogodak, Marina Šinjorija pet minuta prije kraja, za plasman Remetinca među osam. Možda su čak Međimurci bili po šansama i dominaciji bolji takmac, međutim sjajni vratar Hajduk na golu Remetinca „vadio“ je i nemoguće.

Vruće je bilo i u zagorskom derbiju na kraju večeri, između Klesarstva Martinčević Q-Servis Benkusa iz Novaka i Prijatelja iz Bednje. Jagić je doveo Prijatelje u vodstvo, Martan do poluvremena izjednačio na 1:1, međutim u nastavku se u junaka pretvorio Dominik Božak, s dva pogotka za 3:1 pobjedu Prijatelja.

Večeras se igraju tri utakmice četvrtfinala i dvije odgođene utakmice osmine finala. Upravo bi seniorski sraz Auto Florijanića i Črešnjeva (oko 21 sat) trebao biti ljepotica večeri, međutim polufinalni ulog kojeg će u već spomenutom derbiju imati Jelena Trade i Artmetali Junajted pa potom i Prijatelji i CB Marocchino, učinit će ovu večer u Graberju zanimljivom.
 
PETAK, 29.12.2017. - OSMINA FINALA - REZULTATI

ASO PONOS (Krapina) - UŠR VIŠNJICA    2:1 (1:1, pr.)
(VET) EUROTRANSPORTI KOSTANJEVEC (Hrašćica) - COJONES (Lepoglava)    3:2
ICEKI OBITELJSKI DOM VRBANIĆ (Kućan Marof) - JELENA TRADE (Koprivnica)    1:2
OPG SRPAK (Palinovec) - ŠD REMETINEC    0:1
KLESARSTVO MARTINČEVIĆ Q-SERVIS BENKUS (Novaki) - PRIJATELJI (Bednja)    1:3

SUBOTA, 30.12.2017. - ČETVRTFINALE
RASPORED UTAKMICA
18:00    (VET - 1/8 FINALA) OPG RADIČEK PETGRAD NIKOTRADE (KC) - KLUB 45 (VŽ)
18:40    JELENA TRADE – ARTMETALI JUNAJTED (Varaždin)
19:30    (VET) LEPOGLAVA - EUROTRANSPORTI KOSTANJEVEC (Hrašćica)
20:10    PRIJATELJI (Bednja) - CB MAROCCHINO (Varaždin)
20:50    (SEN - 1/8 FINALA) AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) - MNK ČREŠNJEVO