Jonathan Milan pobjednik i druge etape biciklističke utrke CRO Race

Varaždinske vijesti | 29.9.2022. u 10:01h | Objavljeno u Sport

Talijan Jonathan Milan, član momčadi Bahrain-Victorious, pobjednik je druge etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race vožene od Otočca do Zadra u dužini od 163 kilometra.

Milan je do svoje druge etapne pobjede, slavio je i u utorak u Ludbregu, stigao s minimalnom prednosti ispred drugoplasiranog Francuza Pierrea Barbiera (B&B Hotels-KTM), dok je treći ciljem prošao Talijan Elia Viviani (INEOS Grenadiers).

Mladi, 21-godišnji Talijan izbio je na vrh skupine oko 250 metara prije cilja, dugo se borio rame uz rame s Vivianijem, da bi u završnim metrima iz pozadine stigao Barbier.

Francuz je bio siguran kako je prvi prošao ciljnom linijom, ali nakon pregleda foto-finiša ustanovljeno je kako je pobjednik ipak Milan i to sa samo 0,4 milisekunde prednosti.

Milan je ovom pobjedom još povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu, sada ima 14 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Barbiera i trećeplasiranog sunarodnjaka Sache Modola (Bardiani-CSF- Faizanè).

„Finiš u Zadru bio je vrlo tehnički zahtjevan i zato sam krenuo u sprint dobrih 500 metara prije cilja. Upravo iz tog razloga bilo je jako neizvjesno u završnici. Itekako ću zapamtiti CRO Race jer sam ovdje ostvario svoje prve dvije pobjede u karijeri", rekao je aktualni olimpijski pobjednik u momčadskoj dohvatnoj vožnji.

Osim što je zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu, Milan je ostao vodeći i u redoslijedu po bodovima (plava majica) te u poretku za najboljeg mladog vozača (bijela majica).

Početkom druge etape aktivni su bili i hrvatski predstavnici pa su se tako među sedmoricom bjegunaca našla i dva domaća vozača, Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic) i Antonio Barać (Meridiana-Kamen).

Uz njih su se iz pelotona izdvojili još Slovenci Nik Čemažar (Adria Mobil) i Žiga Horvat (Hrinkow Advarics Cycleang), Poljak Tobiasz Pawlak (HRE Mazowsze Serce Polski), Nijemac Lukas Meiler (Team Vorarlberg) te Španjolac Jaime Fernandez (Equipo Kern Pharma).

Na prolaznom cilju u Perušiću prvi je bio Pawlak ispred Fernandeza i Potočkog, da bi ubrzo potom Fernandez otpao pa je u bijegu ostalo šest vozača. Njih šestorica uspjela su ostvariti i preko tri minute prednosti prije jedinog uspona dana na Prezid.

Kako se radilo o usponu druge kategorije, nagrada za prvog vozača koji je svladao taj prijevoj bila je zelena majica za najboljeg penjača za sljedeću etapu i samim time i čast penjanja na pobjedničko postolje nakon završetka etape. Stoga ne čudi kako su bjegunci sprintali za prvo mjesto, a Pawlak je u posljednjim metrima nadmašio Potočkog i Horvata.

Neposredno uoči drugog prolaznog cilja u Poličniku iz vodeće skupine otpao je i Barać, a bonifikacije na toj točki osvojili su Meiler, Pawlak i Potočki.

Ostali bjegunci uhvaćeni su osam kilometara prije cilja, a prilikom prvog prolaska ciljnom ravninom prvi je bio Talijan Jacopo Mosca (Trek-Segafredo) ispred sunarodnjaka Mirca Maestrija (Eolo-Kometa) i Francuza Victora Koretzkyja (B&B Hotels-KTM).

Treća etapa utrke kreće u četvrtak 29. rujna iz Sinja u 13:00 sati, cilj joj je u Primoštenu, a dolazak biciklista u Primošten očekuje se između 16:45 i 17:06 sati.