Zoran Kastel (desno) i Dario Jertec pripremaju momčad za subotnje nadmetanje s Hajdukom Foto: Dražen Novosel

Jertec: Igrači na treninzima idu fenomenalno, nadam se da će tako i na utakmici

| 10.12.2020. u 16:25h | Objavljeno u Sport

Nogometaše Varaždina u subotu od 17 sati i 5 minuta na Gradskom stadionu u Varaždinu očekuje susret 15. kola HT Prve lige u kojem će suparnik biti momčad Hajduka. Bit će to utakmica u kojoj će na klupi Varaždina debitirati trenerski dvojac Zoran Kastel. - Dario Jertec.

Kastel je u dosadašnjem stručnom stožeru bio pomoćnik Samiru Toplaku,a Jertec, nekadašnji igrač Varaždina, tehnički je direktor kluba. Odlukom Izvršnog odbora kluba obojica će do daljnjega pripremati i voditi momčad s klupe.

- Mislim da sam se dobro snašao u novoj ulozi, naravno trebalo bi pitati igrače kako su me prihvatili jer je to jedino mjerilo, međutim volio bih napomenuti ja još nemam UEFA pro trenersku licencu i Kastel je glavni trener dok sam mu ja pomoćnik i tako funkcioniramo i tako ćemo raditi sljedeća tri susreta i nadam se da ćemo izvući uspješne rezultate - rekao je uvodno Dario Jertec.

Iz njegovih riječi može se odgonetnuti da klub neće posezati za novim trenerom ove godine već da će dvojac Kastel - Jertec osim susreta s Hajdukom, pripeme momčadi i vođenje s klupe, odraditi i Kup susret u srijedu u Varaždinu s Rijekom kao i posljednje ovogodišnje kolo sljedećeg vikenda kod Dinama u Zagrebu.

U prošlom kolu prilikom gostovanja kod Osijeka bilo je dosta problema s igračkim kadrom zbog ozljeda i kartona, a ni subotnji susret Varaždin neće dočekati u najjačem sastavu.

- Nije savršeno, ali mislim da ni jednom klubu u ovom trenutku nije savršeno. I dalje su ozlijeđeni Urata i Peco, a Đurasek, koji je važan dio momčadi, ima tri žuta kartona. Naravno voljeli bi da ih imamo u sastavu, ali svakog koga nema bez njega se mora i može. Igrače pripremamo, voljeli bi da pobijedimo, sve ćemo napraviti da odigramo dobru utakmicu, da zalaganje bude na top nivou, a mislim da u tom slučaju rezultat neće biti upitan - naglasio je Jertec.

Hajduk je dolaskom trenera Bore Primorca podigao igru i sigurno će u Varaždinu tražiti nove bodove, iskupljenje za domaći poraz od Rijeke u prošlom kolu.

- Očekujem ofenzivni Hajduk. Hajduk igra dobro, zadnjih par kola imaju dva ofenzivna bočna igrača koja se dižu svaki napad prema naprijed, znamo da su opasni. Međutim, kako imaju vrlina vjerujemo da imaju i mana, na koje ćemo pokušati ukazati svojim igračima i koje ćemo pokušati iskoristiti - ističe Jertec.

Varaždinu u subotu trebaju bodovi za bijeg sa začelja i samopouzdanje, Hajduku za priključak s vrhom.

- Svjesni smo da subotnji bodovi imaju veliki značaj za oba sastava, međutim mišljenja sam da uvijek veći nagon mora biti u momčadi koja se bori za ostanak. Mi to pokušavamo kod igrača probuditi, vjerujem da jesmo jer ovaj tjedan imamo samo pohvale za rad igrača, idu fenomenalno na treningu i nadam se da će to biti odraz i na utakmici - rekao je Jertec.

Hajduk je u prvom ovosezonskom susretu na Poljudu slavio protiv Varaždina 2:0 po terenu jako teškom za igru, a za očekivati je, s obzirom na snijeg koji je pao u Varaždinu i na godišnje doba, da će teren biti težak i na subotnjem nadmetanju.

- Kako će biti nama tako će biti i njima. Mi smo toga svjesni, oni su svjesni, sigurno je da ne dolaze na savršeni teren, svjesni su meteoroloških prilika koji su trenutačno u Varaždinu. Mislim da smo ih mi još bolje svjesni, tome ćemo i malo prilagoditi igru i pokušat ćemo da igru stvorimo tako da to nama bude forca u leđa - rekao je Jertec.

Dio nogometne karijere odrađivao je i u Hajduku, gdje pamti lijepe, ali i on manje lijepe trenutke.

- Ponosan sam na to što sam bio igrač Hajduka, Hajduk je veliki klub, institucija, a to je samo motiv više da damo sve od sebe i pokušamo ih u subotu pobijediti. Dolaze u pravom trenutku, nama trebaju bodovi, a Hajduk je, kao ime, dodatni motiv i vjerujem da ćemo u subotu biti pravi i pokušati ostvariti pobjedu - zaključio je Jertec.