Jeličić: Varaždin u kontinuitetu igra najbolji nogomet i da ima centralnog napadača borio bi se za sam vrh HNL-a Foto: screenshot MAX Sport

Jeličić: Varaždin u kontinuitetu igra najbolji nogomet i da ima centralnog napadača borio bi se za sam vrh HNL-a

| 28.10.2024. u 11:29h | Objavljeno u Sport

- Varaždin u kontinuitetu igra najbolji nogomet,dok Hajduk definitivno najstabilniji- rekao je u sinoćnoj emisiji Studio SuperSport na MAX Sportu stručni komentator, a bivši nogometaš, Joško Jeličić, prilikom analize utakmice 11. kola SuperSport HNL između Hajduka i Lokomotive, koja je odigrana na Poljudu.

Prilikom analize susreta na Rujevici, gdje je Varaždin osvojio bod odigravši s Rijekom 1:1, Jeličić je rekao:

- Rijeka već u nizu, blago rečeno, ne igraju dobar nogomet, što se reflektira na rezultat, a s druge strane Varaždin bez Boršića na lijevom boku, bez Belcara, koji je srca i duša te središnjice, međutim s Marinom i Mamićem, stavili su Varaždin u prvih 45 minuta tamo gdje im je mjesto. Imali su posjed lopte, duel igru i omjer driblinga, pri čemu je Varaždin imao 11, a Rijeka dva driblinga. Da Varaždin ima centralnog napadača, neću sada govoriti sada o imenima, jer njihovi centralni napadači do sada nisu postigli gol, Varaždin da bi se borio za sam vrh SuperSport HNL - naglasio je Jeličić.

O igri Varaždina vrlo pozitivno je govorio i drugi sukomentator u emisiji Hrvoje Vejić.

- Rijeka neku posebnu igru, nešto po čemu je prepoznatljiva, za razliku od Varaždina, koji stvarno ima glavu i rep i divota ih je gledati. Stvarno čestitke treneru Šafariću i igračima - rekao je Vejić.

- Nadam se da se neće naljutiti trener Šafarić i ekipa iz Varaždina, koji rade sjajan posao, ali da sam na mjestu predsjednika Rijeke Miškovića napao bih Mitrovskog i Šegu s nemoralnom ponudom Varaždinu. Hajduk to ne može jer trenutno nema novaca. Prodao bih Pašalića i doveo njih dvojicu. To su igrači koji prave razliku, igraju blago okomito, jako dobro fazu obrane, oba pravca i  imaju ono što je nužno da bi radili razliku a to je brzina.Varaždinu nedostaje travnjak Rujevice, da ga imao doma imali bi puno kvalitetniji bodovni saldo, uvjeren sam u to - rekao je Jeličić.