Jakirović: Igramo protiv momčadi koja teži nadigravanju, dosta je poletna Foto: Krešimir Đurić

Jakirović: Igramo protiv momčadi koja teži nadigravanju, dosta je poletna

Varaždinske vijesti | 5.11.2023. u 09:16h | Objavljeno u Sport

Danas od 15 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu igrat će se prvi ovosezonski prvenstveni susret između Varaždina i Dinama, u sklopu 14. kola SuperSport HNL.

Što iz varaždinskog kluba očekuju u današnjem nadmetanju mogli ste pročitati u petak na našem portalu, u izvješću s konferencije za medije. I trener Dinama Sergej Jakirević najavio je susret na konferenciji za novinare.

– U ovim zadnjim dvjema utakmicama protiv Lokomotive i Oriolika igrali smo dobro, bili smo jako efikasni. U Kupu smo prošli dalje, a to je, što god tko mislio, ipak službena utakmica u kojoj treba pobijediti i proći u sljedeći krug. Nije bilo lagano, pogotovo ne u početku. Okrećemo se dvoboju u Varaždinu, znamo koliko je to zahtjevna utakmica. Varaždin je zadnji put izgubio još 26. kolovoza protiv Hajduka, jasno je da nas čeka težak posao. Igramo protiv momčadi koja teži nadigravanju, dosta je fluidna, poletna, morat ćemo biti na maksimalnoj razini ako mislimo osvojiti sva tri boda – istaknuo je trener Jakirović, a prenosi portal GNK Dinamo.

Varaždinci su, dakle, u zadnja dva mjeseca u ukupno sedam utakmica upisali samo jedan poraz što je svakako upozorenje za maksimirsku momčad. Samo četiri dana kasnije Dinamo će gostovati kod češke Viktorije Plzeň u 4. kolu Konferencijske lige. Postoji li opasnost da misli već sad budu usmjere na dvoboju u Češkoj?

– Nema takve bojazni. Moramo biti maksimalno koncentrirani na prvu sljedeću utakmicu, a to je ova u Varaždinu, pogotovo zato što je u prvenstvu dosta momčadi na vrhu smješteno unutar nekoliko bodova razlike. Svatko svakome može napraviti probleme. Ne razmišljamo o Viktoriji već samo o prvoj sljedećoj utakmici.

Koliko su ove dvije pobjede utjecale na micanje eventualne “psihološke blokade”?

– Sigurno nam puno znače, to se vidjelo i po samom veselju nakon tih pobjeda. To veselje jasan je pokazatelj koliko je igračima stalo. Nogomet ti negdje uzme, a negdje vrati, ali bitno je da se naslonimo na ovo dosad, da nastavimo u pozitivnom ritmu, da dajemo sve od sebe, da do zadnjeg trenutka vjerujemo u pobjedu i onda će ti lopta “vratiti”.

Sami ste uoči kup utakmice u Oriovcu rekli da vas jako zanima kako će vaši igrači reagirati u tom dvoboju. Jeste li zadovoljni tom reakcijom?

– Jesam, zadovoljan sam, pokazali su da su profesionalni, odgovorni, dali su sve od sebe. Pritom je bilo bitno da se nitko ne ozlijedi. Nakon svake utakmice imamo nekoliko načetih igrača, sad se pojavila i viroza, uvijek netko otpadne na dan, dva, a znamo svi koliko čovjeku treba da se vrati nakon visoke temperature.

Tko je izvan kadra?

– Sigurno je izvan pogona Bruno Petković. Ovaj tjedan su problema imali i Arijan Ademi, Marko Bulat, Robert Ljubičić, Gabriel Rukavina, Maxime Bernauer... Evo, Rukavina stvarno nema sreće, nakon ozljede ga je zahvatila i viroza, nadamo se da će ubrzo biti u redu. Dario Špikić vratio se nakon tri dana izbivanja zbog visoke temperature. Vidjet ćemo u kakvom je tko stanju pa ćemo odlučiti tko će igrati. Vratari? I Danijel Zagorac i Ivan Nevistić su spremni, u ritmu... Doduše, Zagorac ima manjih problema. Zadovoljan sam s obojicom, još ćemo odlučiti tko će braniti – dodao je trener Jakirović, a objavio je portal GNK Dinamo.