Postonjski uoči Dinama: U nedjelju je ispit karaktera za sve nas Foto: Dražen Novosel

Postonjski uoči Dinama: U nedjelju je ispit karaktera za sve nas

| 3.11.2023. u 11:27h | Objavljeno u Sport

U nedjelju u 15 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu, u sklopu 14. kola SuperSport HNL, gost će biti momčad Dinama. Bit će to prvi susret Varaždina i Dinama u ovoj sezoni.

- Dolazi najteži, a s druge strane možda i najljepši suparnik. Nadam se da će stadion biti dobro ispunjen, da će biti dobra atmosfera, kao što je i uvijek kada dolazi Dinamo. Na nama je da odigramo dobro,a vjerujem da hoćemo - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević na današnjem redovitom druženju s novinarima u klubu.

Napomenuo je da je ovaj tjedan situacija bolja što se tiče ozljeda.

- Belcar i Šego su odigrali susret u Kranjčevićevoj protiv Rudeša, ovaj tjedan su normalno trenirali i bit će u konkurenciji za sastav. Na žalost i dalje imamo problema s napadačima. Ante Vukušić neće još malo duže biti na raspolaganju, a što se tiče Frana Brodića vidjet ćemo hoće li biti spreman za susret s Hajdukom. Nakon odrađenih žutih kartona vraća nam se Postonjski, što je za nas jako bitno,a jučer su na treningu udarce dobili Nekić i Kolarić i pitanje je hoćemo li moći na njih računati. Ostali vrijedno treniraju i jedva čekamo nedjelju i početak utakmice, pa da damo sve od sebe - rekao je Kovačević.

Iako posljednji rezultati nisu sukladno renomeu i očekivanjima u redovima Dinama, trener Varaždina je o nedjeljnom suparniku govorio biranim riječima.

- Kada igrate protiv Dinama ne možete reći da ste favorit, ali igramo pred svojom publikom i sve ćemo učiniti da dođemo do pozitivnog rezultata. Protiv Lokomotive su pokazali karakter. Gledao sam taj susret u kojem je Lokomotiva mogla i prije sudačke nadoknade riješiti pitanje pobjednika, na kraju je Dinamo zaslužio pobjedu, a i pobjedom u Kupu dodatno su se napunili samopouzdanjem. Promijenili su puno igrača, došao je novi trener i to je proces koji treba proći, ali to su njihovi problemi. Sve ćemo učiniti da pred našom publikom dođemo do pozitivnog rezultata. Bez obzira protiv koga igrali na našem stadionu želimo pobijediti uz podršku naše publike. vjerujem u svoje igrače, Dinamo je za svakog motiv i moramo odigrati jednu pravu utakmicu, a Dinamo neka nastavi pozitivan niz poslije naše utakmice - rekao je Kovačević.

Igor Postonjski vraća se u kadar, nakon što je, zbog žutih kartona,"preskočio" nadmetanje s Rudešom.

- U nedjelju je ispit karaktera za sve nas. U predstojeće tri utakmice igrat ćemo s nominalno najboljim momčadima u HNL-i vidjet ćemo našu pravu vrijednost. Nedostaje nam nešto bodova, imamo puno neriješenih rezultata, ali opet mi je drago zbog svih nas da ne gubimo lagano utakmice kako smo prije znali. Ima puno kvalitete kod nas i samo moramo spojiti da smo na dobrom nivou i iskoristiti šanse koje imamo. Trener je naglasio da imamo probleme s napadačima, a morat ćemo dodatno podići nivo svoje igre i da budemo jači kao momčad. Prošle smo godine promijenili dosta igrača, a opet smo na istom, možda i boljem nivou nego lani. Imamo šefa koji vrhunski odrađuje svoj posao i užitak je raditi s takvim ljudima - rekao je Postonjski.

Na svakoj se utakmici ide po pobjedu i tri boda, pa tako i u nedjelju.

- Imamo kvalitetu da se pofajtamo sa svakim. nećemo odstupati od svoje igre i sigurno imamo šanse. ali ne smijemo misliti da će biti lako, da je Dinamo u problemu i da ćemo utakmicu riješiti na lagan način. Trebat će se dobro pomučiti, uz krvava koljena nakon utakmice i uz malo sreće onda smo ravnopravni s njima - zaključio je Postonjski.