Ivan Posavec: Opatija je najzahtjevnija momčad do sada protiv koje smo igrali, idemo po 3 boda Foto: Dražen Novosel

Ivan Posavec: Opatija je najzahtjevnija momčad do sada protiv koje smo igrali, idemo po 3 boda

| 14.10.2021. u 11:34h | Objavljeno u Sport

Nakon dvotjedne stanke zbog reprezentacije u subotu se 9. kolom nastavlja Druga hrvatska nogometna liga. Momčad Varaždina bit će gost Opatije na Kantridi, a utakmica će početi u 15 sati.

- Dobro smo iskoristili proteklih dva tjedna. Nakon utakmice s Croatijom igrači su dobili dva i pol dana za odmor, nakon čega smo zaista jako dobro radili, imali smo i povećano broj treninga, a odigrali smo i prijateljski susret s Celjem, u kojem smo bili bolji protivnik, osim prvih 10-15 minuta u kojima je Celje dominiralo. Bez obzira na poraz u toj smo utakmici odradili što smo trebali, ciljano smo napravili izmjene tako da su igrači koji su igrali malo više dobili 45 minuta, a drugi su igrali i više od toga. Odmorili smo Senića i Grgeca, koji su imali problema s ozljedama, tako da smo ovaj tjedan svi u pogonu, što me veseli. Nakon utakmice s Celjem malih problema imao je Herrera, ali je jučer bio na treningu, tako da su svi u kadru, osim Elezija i vratara Kovačića, na koje nećemo moći računati do kraja polusezone,a drugi bi se tjedan treninzima trebao priključiti i Niko Domjanić - izvijestio je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

U subotu će biti prvo nadmetanje Opatije i Varaždina.

- Dva tjedna razmišljam samo o Opatiji. Dvije godine igraju Drugu ligu, kvalitetno, veseli me da njihov predsjednik i trener stalno ulažu u ekipu, dovode dobre, kvalitetne igrače i svake su godine sve bolji, stalno se pojačavaju i puno su bolji nego što su bili na početku ovog prvenstva. Imaju iskusnu, dobru ekipu, u svojim redovima imaju nekoliko prvoligaških igrača, tako da nas očekuje zahtjevan suparnik, moramo se pripremiti na njih, ali ono što stalno govorim vjerujem svojoj momčadi i najviše će se ipak na Kantridi nas pitati - naglasio je Kovačević.

Igrač sredine terena Ivan Posavec žali što je prvenstvo bilo prekinuto nakon što je Varaždin imao pozitivan niz od tri uzastopne pobjede, dvije u prvenstvu i jednu u Kupu.

- Možda nam je malo zasmetao prekid prvenstva. U Celju smo protiv slovenske prvoligaške momčadi pokazali da im bez problema pariramo, čak smatram da smo bili bolji u velikom dijelu utakmice i taj nam je susret jako dobro došao. Jako dobro radimo na treninzima, u pozitivnom smo uzletu i u Opatiju idemo po tri boda - rekao je Posavec.

Tri pobjede u nizu utjecale su i na atmosferu u svlačionici.

- Baš se osjeti drugačije disanje u svlačionici, nakon što smo zaredali tri pobjede, mislim da se svaki od nas digao, posebno u glavi. Opatija je na papiru najzahtjevnija momčad do sada protiv koje smo igrali, puno igrača poznajem, ali to nas veseli jer mislim da smo i dalje bolja ekipa, odlično radimo i nema straha, a još više nas veseli mala bodovna razlika između vodećeg i nas. Očekujem nastavak pozitivnog niza na Kantridi - zaključio je Posavec.