Iva Gerić srebrna, a Marta Besek brončana na jakom turniru u poljskom Czarnom Boru

| 12.12.2018. u 12:30h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U poljskom Czarnom Boru održan je tradicionalno kvalitetan ženski hrvački turnir, na kojem je sudjelovalo više od 300 hrvačica iz 17 država.
U sastavu hrvatske hrvačke ženske reprezentacije nastupile tri članice Hrvačkog kluba Ludbreg

Najbolji je rezultat ostvarila je Iva Gerić osvajanjem drugog mjesta i srebrne medalje među kadetkinjama do 61 kilograma, u konkurenciji 28 hrvačica. Prvog dana u tri borbe imala je maksimalan učinak. U prvoj borbi protiv Poljakinje bila je uvjerljiva i pobijedila tušem.

U drugoj borbi protiv Bjeloruskinje je dominirala i pobijedila na bodove 3:0, a još dominantnije bilo je protiv stare poznanice iz Češke u meču u kojem je također dominirala i pobijedila 6:0 ne pruživši suparnici nikakve šanse.

U polufinalu je hrvala protiv Poljakinje koju je uvjerljivo svladala tehničkim tušem 10:0, a u finalu ju je čekala druga Bjeloruskinja koja je povela u prvoj rundi 3:0, a u drugoj rundi iskoristila je malu pogrešku ludbreške hrvačice i meč završila tušem.

Marta Besek je kod djevojaka u kategoriji do 62 kilograma osvojila brončanu medalju. U prvoj je borbi protiv Bjeloruskinje odlično hrvala, ali je ipak izgubila na bodove 12:10. U sljedećoj borbi protiv još jedne Bjeloruskinje Marta Besek je izgubila tušem zbog tehničke pogreške. U trećoj borbi nakon nekoliko uvodnih akcija Besek je tuširala češku predstavnicu, a u borbi za broncu bila je na nivou i uvjerljivo pobijedila tehničkim tušem 12:2 i tako osvojila treće mjesto.

Sandra Besek je među kadetkinjama u kategoriji do 53 kilograma, u velikoj konkurenciji od 27 djevojaka, kao najmlađa u grupi, imala dvije teške i dobre borbe u kojima više od tijesnih poraza nije mogla ostvariti.