Dabrovi sada imaju nešto povoljniji raspored nego što je bio onaj kojeg su primili u nedjelju Foto: Krešimir Đurić

HRS objavio novi raspored rukometne Liga za ostanak, Dabrovi u 1. kolu kod Sesveta

| 13.3.2019. u 09:35h | Objavljeno u Sport

Prilikom izrade rasporeda odigravanja utakmica Lige za ostanak potkrala se greška, obavijestili su jučer iz Hrvatskog rukometnog saveza klubove koji će prvenstvo nastaviti u Ligi za ostanak te im poslali novi raspored doigravanja.

Prema prvom rasporedu Dabrovi su u prva dva kola trebali biti gosti, u subotu kod Rudana u Labinu, u 2. kolu kod Gorice, no novi je raspored povoljniji za varaždinsku momčad koja će pokušati sačuvati status u najelitnijem rangu hrvatskog klupskog rukometnog natjecanja.

Kako pojašnjavaju iz HRS-a nakon formiranja tablice ukoliko dva ili više klubova imaju isti broj bodova potrebno je izraditi novu tablicu u kojoj se u obzir uzimaju međusobni susreti, a koja određuje poredak ekipa u tablici Lige za ostanak, odnosno, redne brojeve za Bergerove tablice po kojima se određuje raspored odigravanja utakmica u Ligi za ostanak. Na taj način se u EHF-u I IHF-u formiraju mini tablice nakon odigravanja pojedinih faza natjecanja.

Prema toj novoj tablici od tri kluba koja imaju jednaki broj bodova najbolja je Gorica, koja je druga u ukupnom poretku na tablici Lige za ostanak, treći je Zamet, četvrti Rudan, peti ostaje Rudar i posljednji šesti GRK Varaždin 1930.

Sukladno tome, prema novom rasporedu Dabrovi u 1. kolu neće biti gosti Rudana u Labinu već odlaze kod prvoplasiranih Sesveta, a u 2. će biti domaćini Rudanu iz Labina. U 3. kolu odlaze u goste Gorici, u 4. će biti domaćini Rudaru, a u 5. kolu odlaze u goste Zametu.

Liga za ostanak završit će 1./2. lipnja, a Premijer ligu napustit će dva kluba.