Načelni Hranić preporučio je predsjedniku kluba u ostavci knjigu koju mu može pokloniti Foto: Dražen Novosel

Hranić: Politika sporta ne može se voditi po krčmama

| 16.3.2018. u 13:18h | Objavljeno u Sport

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić danas je na susretu s novinarima reagirao na konferenciju za novinare predsjednika MRK-a Vidovca u ostavci, Slavka Melnjaka, koju je održao u utorak, a kada je rekao da razočaran izostankom podrške od strane Općine Vidovec, podnosi neopozivu ostavku na svoju dužnost. Za teško stanje u klubu prozvao je načelnika Općine i predsjednika Zajednice sportskih udruga Općine Vidovec Krunoslava Bistrovića.

- Na toj konferenciji za novinare izrečeno je niz laži na moj račun, a bilo je i puno verbalnih prijetnji od pojedinih ljudi iz klupske uprave. Rečeno je da ukoliko klub neće igrati u Prvoj ligi da će netko visjeti na banderi, a kasnije su govorili da će pojedinci, a kako ih ja nazivam, narodni heroji, izvući načelnika za uši iz općine. Tim, narodnim herojima, poručujem da ih čekam u općini i neka pokušaju napraviti što su najavili - rekao je uvodno načelnik Hranić.

- U pismu gospodina Melnjaka poslanog medijima izneseno je niz laži, počevši od toga da sam sa suradnicima dogovorao i odlučio koliko će kojem klubu pripasti novaca, a ne uzimajuću u obzir kriterije Zajednice. Isto tako, totalna je laž da sam zvao sponzore kluba i govorio im da više ne sponzoriraju MRK Vidovec. Istina je da smo imali nekoliko večernjih i noćnih sastanaka na kojima sam zvao sponzore i osiguravao novac klubu. Netočno je je da sam klupskom čelništvu rekao neka igraju bicikl ligu, jer to nije način mog izražavanja i kućnog odgoja, već sam rekao da neću zbog rukometa staviti u pitanje izgradnju kanalizacije, izgradnju dječjeg vrtića, prijevoz učenika, stipendije i besplatne školske udžbenike koje će dobiti svi učenici. Pomagao sam maksimalno gdje god sam mogao - dodao je Hranić.

- Nisam rekao da u klubu nemaju djece, jer znam da imaju podmladak, već sam spomenuo da u svojoj rukometnoj školi nisu iznjedrili igrača za prvi sastav, jer koliko znam, u prvoj momčadi igraju jedan - dva domaća igrača, dok se ostali plaćaju. Točno je da smo jedini seoski klub s ovako malim proračunom u Prvoj ligi. Općina podržava rukomet i hoćemo da tradicija MRK Vidovec ne zamre, a ako nije 60 godina, neće ni sada ostavkom jedne osobe, pogotovo takve koja nije kooperativna, već bezobrazna - rekao je načelnik Općine Vidovec.

Hranić je istaknuo da s većinom članova uprave kluba ima dobre odnose.

- Većina ih shvaća kakva je situacija u općinskom proračunu, jer imali smo dubioze, proračunski manjak od 3,5 milijuna kuna, a sada smo došli na iznos manji od 2 milijuna kuna. S prijetnjama koje su izrečene mogli bi se pozabavati i određeni organi ali ovaj put neću ići tako daleko - naglasio je Hranić.

Na kraju susreta s novinarima Hranić je poručio:

- Znam da je predsjednik, koji je podnio ostavku, puno dao za klub i borio se za njega, govorio je često da je impulzivan, ali njegov istup na konferenciji nema veze s impulzivnošću, već s kulturom ophođenja. Sada će imati malo više vremena pa mu preporučam knjigu "Veliki suvremeni bonton", koja košta 99 kuna. Ako si je ne može posuditi u knjižnici, ja ću mu je pokloniti, jer moramo imati određeni nivo kulture ponašanja, a politika sporta ne može se voditi po krčmama. Novoj klupskoj upravi nudim suradnju, da se što prije nađemo i osiguramo sponzore, da klub i dalje igra u Prvoj ligi - zaključio je Hranić.