Slavko Melnjak podnio je ostavku na svoju funkciju kako je naglasio iz moralnih razloga u nadi da će se možda nešto pokrenuti oko MRK Vidovec Foto: Dražen Novosel

Predsjednik MRK Vidovec podnio ostavku, upitan odlazak u Novu Gradišku

| 13.3.2018. u 14:23h | Objavljeno u Sport

Predsjednik MRK Vidovec Slavko Melnjak podnio je neopozivu ostavku na svoju dužnost u klubu, u kojem je obnašao dužnosti od tajnika, blagajnika pa sve do predsjednika. Odluku o odlasku s dužnosti obznanio je na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Općine Vidovec.

- Obećana sredstva za rukomet načelnik preusmjerava na druge Udruge, koje su dio glasačke strukture, pa se smatram izigran i prevaren. Na sastanku kod načelnika, uoči izglasavanja proračuna za 2018., dogovoreno je da će klub ove godine iz proračuna dobiti 150 tisuća kuna, odnosno deset mjeseci po 15 tisuća kuna. Prilikom izglasavanja proračuna bili smo u vidljivom dijelu proračuna, a mjesec dana nakon njegova donošenja, prebacili su nas među ostale sportske udruge, na Zajednicu sportskih udruga Općine Vidovec. Iz Zajednice i Općine obećavali su da će se dogovor ispoštovati, ali na prvoj sjednici Zajednice SUOV njen predsjednik Kruno Bistrović donio JE gotov prijedlog  podjele sredstava,na kojeg se nije moglo utjecati - rekao je uvodno Melnjak te nastavio:

- Trenutačno ne stojimo financijski baš dobro, Općina nam je uplatila 20 tisuća kuna, sami smo osigurali 30 tisuća kuna, imamo dugovanja od oko 20 tisuća kuna, među kojima su i ona AP-u i Vinceku, a načelnik, koji nije ispunio obećanje da će riješiti dugovanja prema Vinceku, kod nekih je sponzora koji su pratili klub inzistirao da više ne sponzoriraju MRK Vidovec. Pomoć smo zatražili i od županije,da nam izađe u susret oko rješavanja prijevoza za gostovanja u Nooj Gradiški 17. ožujka i Đakovu 24. ožujka, ali do danas nismo dobili povratnu informaciju i ako nam se to ne riješi na žalost prvi puta u povijesti nećemo ići na utakmicu - naglasio je Melnjak.

- Ovaj se apsurd nije dogodio prvi puta, dogovori se jedno, a nakon sastanka se promijeni mišljenje. Nakon mnogih neprospavanih noći donio sam odluku da se maknem , možda se pokrene situacija oko rukometnog kluba, koji ima 75 registriranih članova, ili će se širom otvoriti vrat da se ugasi rukomet u Vidovcu - zaključio je predsjednik u ostavci Slavko Melnjak.

Načelnik Općine Bruno Hranić nije želio puno komentirati današnju konferenciju predsjednika u ostavci MRK Vidovec.

- Na današnjoj je konferenciji izneseno puno neistina, a moram napomenuti da je proteklih tjedana od strane vodstva MRK Vidovec bilo dosta verbalnih prijetni na moj račun - rekao je Hranić, najavivši da će o svemu više govoriti na skorašnjoj konferenciji za novinare na  kojoj će detaljno argumentirati izdvajanja za MRK Vidovec u 2017. i u 2018. godini, kao i prezentirati sadržaje svih sastanaka sa čelništvom kluba.