HK Ludbreg sa šest hrvača nastupio na Prvenstvu Hrvatske U-13 slobodnim stilom u Petrinji

| 11.10.2022. u 21:00h | Objavljeno u Sport

Mladi članovi Hrvačkog kluba Ludbreg nastupili su na Prvenstvu Hrvatske slobodnim stilom (U-13) u Petrinji. Predstavili su se sa čak šest hrvača, no ovog puta nismo uspjeli do medalja.

Kapetan mlade ludbreške ekipe Donat Ledenko (kategorija do 49 kg) pobijedio je prve dvije borbe, ali je zaustavljen u četvrtfinalu, no kako mu protivnik ulazi u finale, dobiva priliku u repasažu.

Nakon prve runde Ledenko je imao rezultatsku prednost, ali je u drugoj rundi protivnik bio nešto s(p)retniji te se ovog puta morao zadovoljit sedmim mjestom.

David Špoljarić (65 kg) je dobro krenuo, ali je protivnik bio iskusniji i uspio ga pobijediti u prvoj rundi.

Karlo Mesar (65 kg) nakon početne treme i rezultatskog zaostatka, na polovici runde ulovio je ritam i pri kraju runde sve preokrenuo u svoju korist, a u zadnjim sekundama držao protivnika u čistom tušu, no vrijeme je isteklo i moralo se u drugu rundu u kojoj je suparnik ipak došao do pobjede.

Rafael Vađon (54 kg) se dobro hrvao i prva runda je završila u egalu, no mala greška u drugoj rundi koštala ga je poraza.

Karlo Kovačić (54 kg) nije uspio u svojoj prilici iskontrirati protivnika te je završio natjecanje.

Franko Kern (40 kg) odlično je ušao u borbu te dobro ugrožavao protivnika, no pri polovici runde protivnik je napravio dobar napad i uspio završiti borbu.

- Premda je ekipa mlada definitivno znamo kako imaju u sebi više nego zadnji rezultati to pokazuju jer jako dobro treniraju i iznimno se ponosimo tim dečkima- poručili su treneri Ignac i Krešo Horvat.