Grad Lepoglava u ovoj godini s 1.570.000 kuna financira javne potrebe u sportu

Varaždinske vijesti | 26.1.2022. u 09:00h | Objavljeno u Sport

Grad Lepoglava u 2022. godini za provedbu sportskih aktivnosti i razvoj sporta na gradskom području planira uložiti 1.570.000 kuna.

Naime, toliko je sredstava u proračunu Grada Lepoglave namijenjeno za financiranje javnih potreba u sportu.

S dijelom toga iznosa, točnije sa 770.000 kuna,raspolagat će Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave koja će ih, što je utvrđeno ugovorom, kojeg su 22. siječnja potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Damir Kužir, koristiti za pokrivanje troškova natjecanja, stručnog kadra, redovnu djelatnost, održavanje sportskih objekata i ostale materijalne troškove.

Pri tom je ugovorom definirano da će se od tog iznosa, za pokrivanje troškova natjecanja, a što obuhvaća plaćanje kotizacija, registracija, liječničkih pregleda, sudačkih taksi i najma sportskih objekata, koristiti 150.000 kuna, a za pokrivanje rada stručnog kadra 100.000 kuna.

- Svjesni važnosti sporta, kako za građane osobno tako i za zajednicu općenito, nastavljamo ulagati u njegov razvoj. Za ovu smo godinu osigurali sredstva dostatna za provedu planiranih sportskih aktivnosti, za potpore klubovima i sportskim udrugama, organizaciju sportskih manifestacijama, održavanje sportske infrastrukture, ali i za ulaganje u daljnji razvoj sportskih sadržaja na gradskom području - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je cilj i dalje stvarati uvjete za bavljenje sportom na cijelom gradskom području uz poticanje građana, posebice djece i mladih, na bavljenje sportom u što većem broju.

Za ostvarenje toga, uz sredstva osigurana za djelovanje Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, koristit će se i sredstva namijenjena za održavanje sportskih manifestacija, nagrađivanje sportskih rezultata, za nabavu sportske opreme i dječjih igrala te za sufinanciranje projekata u sportu za koje će se sredstva za realizaciju nastojati osigurati iz
drugih izvora.

- Zahvaljujem vam na razumijevanju koje imate za potrebe sporta i sportaša, a koje prati i znatno gradsko ulaganje u sport na gradskom području - zahvalio je tajnik Zajednice Damir Kužir.

Dodao je pri tom da je Zajednica, s namjerom povećanja transportnih kapaciteta i sigurnosti sportaša koji koriste vozila Zajednice za odlazak na natjecanja, nabavila novo kombi vozilo koje će, uz postojeće kombi vozilo, prvenstveno koristiti sportaši.