Grad Lepoglava povećao proračun za javne potrebe u sportu za 2018. godinu Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava povećao proračun za javne potrebe u sportu za 2018. godinu

| 15.2.2018. u 10:27h | Objavljeno u Sport

Ovogodišnjim proračunom Grada Lepoglave za financiranje javnih potreba u sportu osigurano je 595 tisuća kuna, što je povećanje od 125 tisuća kuna iz 2017. godine (470 tisuća). Najveći dio tog iznosa, 510 tisuća kuna, namijenjen je redovnoj djelatnosti Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave koja će navedena sredstva putem natječaja, kojeg će Zajednica sama provesti, raspodijeliti sportskim klubovima i udrugama s gradskog područja te ih koristiti za održavanje sportskih objekata, liječničke preglede sportaša, stručne službe i materijalne troškove.

Preostalih 85 tisuća kuna namijenjeno je organizaciji zimskog malonogometnog turnira (20.000 kuna), za dodatnu potporu sportskim kolektivima koji ostvaruju izvrsne sportske rezultate (20.000 kuna) te za nabavku i održavanje sportske opreme (45.000 kuna). O tome je potpisan Ugovor između Grada Lepoglave i Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave koji su parafirali gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Zajednice Ivica Rudec.

- Unatoč gubitku polovice izvornih proračunskih prihoda, izdvajanja za sport polako vraćamo na razinu na kojoj su bila prijašnjih godina. Ovogodišnje povećanje sredstava za sport potvrđuje brigu Grada Lepoglave za razvoj sporta koji pridonosi kvalitetnijem životu naših građana, posebice djece i mladih. A da je sport u Gradu Lepoglavi na visokoj razini, što je i zasluga sportskih djelatnika, potvrdili smo dobivanjem titule Europskog grada sporta. Prvi smo nosioci te titule u Hrvatskoj – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je zahvalio sportskim djelatnicima i sportašima na provedenim aktivnostima i ostvarenim rezultatima.

- S odgovornošću se odnosimo prema sredstvima koje dobivamo od Grada Lepoglave kojem smo zahvalni na pomoći i podršci koju pruža lepoglavskom sportu. Svjesni smo situacije u kojoj se Grad nalazio prijašnjih godina, ali iznimno cijenimo što se sredstva povećavaju. Mi ipak nismo sjedili prekriženih ruku već nastojimo, što smo činili i prijašnjih godina, osigurati sredstva i iz drugih izvora – zahvalio je na gradskoj podršci sportu predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga Ivica Rudec.

Potpisivanju ugovora nazočili su zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i Damir Kužir, tajnik Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave, a razgovaralo se tom prigodom i o sportskoj problematici te mogućim rješenjima problema s kojima se lepoglavski sport susreće te o aktivnostima koje Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave planira realizirati tijekom 2018. godine.