Branka Rodek predala je pehar pobjedniku turnira Goranu Šegoviću, a sudjelovalo je 50 šahistica i šahista

Goran Šegović, član ŠK Mladost iz V. Toplica, pobjednik 4. memorijala Želimir Rodek

| 27.11.2018. u 11:32h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na četvrtom Memorijalu Želimir Rodek, koji je okupio 50 šahistica i šahista iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, pobijedio je majstorski kandidat Goran Šegović, član Šahovskog kluba Mladost iz Varaždinskih Toplica, ispred majstorskih kandidata Juraja Havaša, člana ŠK Sloboda iz Mihovljana i Ratka Novaka, člana Šahovskog društva Varaždin.

Najbolja žena bila je Tami Čolić, članica ŠK Čakovec. Peharima su nagrađeni i najbolji junior Ivan Rajić, najbolji kadet Matija Njegač i najbolji veteran Zdravko Forštnarić.
 
Svako kolo, 11 partija, igralo se na digitalnim pločama koje su omogućile prijenos uživo. Tako su se potezi mogli pratiti putem interneta, a šahistima snimljene partije pomažu da nakon turnira analiziraju svoje poteze i na slijedeći turnir dođu u još boljoj formi.

Želimir Rodek bio je dugogodišnji predsjednik Šahovskog društva Varaždin i Šahovskog saveza Varaždinske županije  te međunarodni šahovski sudac.

Organizacijom ovog turnira Šahovsko društvo Varaždin nastoji sačuvati uspomenu na njega i njegov marljivi rad u organizaciji i suđenju šahovskih natjecanja u našem kraju i diljem Hrvatske.