Ivana Putarek (treća s lijeva) na Svjetskom forumu školskog sporta

Glavna tajnica ŠSS Varaždinske županije Ivana Putarek na Svjetskom forumu školskog sporta

| 26.10.2017. u 09:06h | Objavljeno u Sport

Na Sardiniji u gradu Olbiji, održan je Svjetski forum školskog sporta, u organizaciji svjetske krovne federacije školskog sporta, ISF-a (International School Sport Federation). Održana su predavanja, seminari i radionice za članove ISF Tehničkih komisija svih sportova, za više od 200 sudionika iz cijelog svijeta, na teme svih segmenata školskog sporta i organizacije sportskih događaja.

Kao članica ISF-a Tehničke komisije za rukomet sudjelovala je i glavna tajnica Školskog sportskog saveza Varaždinske županije Ivana Putarek, koja sljedeći angažman, kao članica ISF TC-a ima u Dohi, u Qataru, u veljači 2018. gdje se održava ISF Svjetsko školsko rukometno prvenstvo.

Održan je sastanak s predstavnicima Organizacijskog odbora iz Dohe te je zakazan drugi kontrolni posjet Qataru u sklopu pripreme Svjetskog prvenstva, koji će se održati u prosincu. U sklopu Foruma održana je sjednica ISF Executive Committee u kojem Hrvatska ima člana.

Nakon završetka Foruma, Ivana Putarek pozvana je na sastanak ISF-a Europa, na kojem je upriličena prezentacija te izabran domaćin Gimnazijade 2020. Nakon impresivnih prezentacija koje je uživo prenosio Olympic Channel, ISF Executive Committee odlučio je domaćinstvo povjeriti Kini. Gimnazijada se 2018. u Maroku.