Završen projekt energetske obnove prostorija NK Dinama iz Babinca Foto: Martin Novosel

Završen projekt energetske obnove prostorija NK Dinama iz Babinca

Varaždinske vijesti | 22.11.2019. u 15:05h | Objavljeno u Sport

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenjaFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Općina Cestica potpisali su tijekom 2018. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva za provedbu projekta energetske obnove sportskog objekta NK Dinamo Babinec, a danas je završnom konferencijom i formalno zaključen projekt koji se provodio od 2017. godine kada su odobrena sredstva.

- Općina Cestica ima plan i program energetske obnove objekata koji su u vlasništvu općine. Ovo nam je već treći objekt koji smo obnovili i zadovoljan sam s radom svih koji pripremaju te projekte. Na taj način će se uštedjeti novci koji bi se inače potrošili i udruga će imati više novaca za održavanje objekta - objasnio je Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica.

Energetska obnova sportskog objekta prijavljen je na javni poziv „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora" i ukupna vrijednost projekta iznosi 835.797,96 kuna, od čega je 358.347,36 kuna sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetna os 4 – Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

- Jako se puno radi u ovoj općini i svake godine više i više. Općina je izuzetno angažirana da ljudima u općini bude bolje. Puno je komunalnih projekata na sjeveru i dok god sam u Zagrebu i dalje ću pomagati sjeveru gdje smatram da smo napravili i više nego smo obećavali. U ovoj zgradi će sada sigurno biti ugodnije svim korisnicima pa tako i igračima NK Dinama (B) koji su trenutno prvi u Drugoj ŽNL - rekao je Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja.