FOTO: Za sport u Varaždinu u 2019. predviđeni prihodi od 9 milijuna 645 tisuća kuna Foto: Martin Novosel

FOTO: Za sport u Varaždinu u 2019. predviđeni prihodi od 9 milijuna 645 tisuća kuna

| 30.3.2019. u 16:00h | Objavljeno u Sport

Iznos od 9.909,012 kuna bili su prošlogodišnji prihodi Zajednice sportskih udruga grada Varaždin, što je smanjenje od oko 20 posto s obzirom na isto razdoblje 2017., poglavito zbog preuređenja ključnih sportskih objekata u vlasništvu Grada; stadiona Sloboda, Gradske sportske dvorane Graberje, sportskog objekta u Jalkovcu i dr. Rashodi su u prošloj godini iznosili 10.409.000 kuna, što je manjak od 500.778 kuna, rečeno je na 33. sjednici skupštine Zajednice, koja je održana u palači Herzer. Svi izvještaji vezani uz prošlogodišnje poslovanje usvojeni su jednoglasno od strane 21 okupljenog skupštinara (23 s punomoći) od ukupno 29.

Plan prihoda za 2019. godinu, koji je jednoglasno prihvaćen, je 9.645.000 kuna, dok su predviđeni rashodi u iznosu od 9.928.500 kuna. Za održavanje sportskih objekata kojima upravlja Zajednica i djelovanje Zajednice predviđeno je 3.4 milijuna kuna, za sportske udruge, zajednice i saveze 2,49 milijuna, za sportske škole, vrhunske i perspektivne sportaše, sportske priredbe te međunarodnu suradnju i programe 790 tisuća, a za rad trenera s mlađim kategorijama i usavršavanje stručnih kadrova 800 tisuća kuna. Za troškove sportskih građevina kojima upravljaju sportske udruge osigurano je 230 tisuća kuna, za zdravstvenu zaštitu sportaša 200 tisuća, za sufinanciranje korištenja Gradskih bazena sportskim udrugama 140 tisuća, za programe osnovnih škola 120 tisuća te za sport osoba s invaliditetom 100 tisuća.

Sufinanciranje troškova gradskih školskih sportskih dvorana za treninge mlađih uzrasnih kategorija iznosi 80 tisuća kuna, 35 tisuća kuna za programe studentskih sportskih udruga, 20 tisuća kuna za sportsko-rekreativne aktivnosti građana, a 15 tisuća financiranje znanstvenih i razvojnih projekata, elaborata i studija o sportu.

Za nagrađivanje vrhunskih sportaša osigurano je 200 tisuća kuna, a najveće iznose od 26 tisuća kuna će ići Luciji Pokos (AK Sloboda) i Enesu Gariboviću (šKK Varaždin). Zajednica je također u svoje članstvo primila dva nova kluba; Ženski rukometni klub MIO s pridruženim članstvom te 1. Hrvatski lacrosse klub Varaždin Royals s punopravnim članstvom.

Sjednici je prisustvovao i gradonačelnik Ivan Čehok koji je također naglasio da se uskoro konačno kreće s izradom strategije sporta Varaždina i da očekuje dobru suradnju sa svim predstavnicima klubova na području Varaždina.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci