Odluka o pobjedniku past će u uzvratnom susretu, koji će se igrati za dva tjedna na stadionu Sloboda Foto: Dražen Novosel

FOTO: Varteks i Varaždin u Jalkovcu, pred oko 900 gledatelja, odigrali bez pobjednika

| 17.5.2017. u 19:11h | Objavljeno u Sport

U prvom polufinalnom susretu kupa Županijskog nogometnog saveza danas su u Jalkovcu, pred oko 900 gledatelja, momčadi Varteksa i Varaždina odigrali 1:1, poluvrijeme 1:0.

Varaždin je imao je terensku inicijativu, no bez pravih prilika, a domaćin je u 28. minuti poveo. Tomislav Medved iskoristio je loše namještanje zaleđa obrane Varaždina i s desetak metara zatresao mrežu nemoćnog vratara Gavranovića. U završnici prvog poluvremena kapetan Varaždina Nikola Šafarić bio je na pet metara od gola, ali je loptu poslao pored vratiju domaćina.

Na početku nastavka susreta zaiskrilo je na terenu, među igračima, a povod je bio jedan duel na sredini terena, u kojem je igrač Varaždina Ivan Conjar dlanom udario domaćeg igrača Morisa Kuhtu. Sudac je Conjaru dodijelio opomenu. 

Varaždin je izjednačio u 76. minuti, a inicijator akcije bio je Dario Jertec, koji se probio po lijevoj strani, ubacio loptu u peterac, gdje je više bilo igrača Varteksa. Lopta se odbila od Borne Radića u lijevu vratnicu gola domaćina, a od vratnice u nogu vratara Varteksa Saše Drevena, od kojeg je otišla u mrežu. Do kraja utakmice pokušao je iz slobodnog udarca Tomislav Medved, ali je vratara Gavranović loptu skrenuo u korner.

Uzvratna će se utakmica odigrati 31. svibnja od 17 sati i 30 minuta na stadionu Slobode.