FOTO: Varaždinke prvakinje Hrvatske u odbojci

Varaždinske vijesti | 11.8.2019. u 11:18h | Objavljeno u Sport

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih koja se od 29. srpnja do 10. kolovoza održala u Splitu završena je dodjelom odličja najboljima u odbojci i stolnom tenisu.  Mladi sportaši amateri iz cijele Hrvatske proveli su tri dana u Splitu uživajući u moru, druženju i natjecanjima državne završnice u odbojci i stolnom tenisu. Napeti turniri odigravali su se u dvorana OŠ Ravne Njive i na Gripama.

Turnir u odbojci igrao se u kategorijama 2004. godište i mlađi za djevojčice i dječake, te 2001. godište i mlađi za djevojke. Odličnom igrom kroz cijeli turnir, titule prvakinja osigurale su ekipe: OK Split i Varaždin, dok su kod mladića zasluženo slavili Stručnjaci iz Zagreba.

Srebrne medalje osvojile su djevojke iz ŽOK Osijek i ŽOK Vallis Aurea iz Požege, te kod mladića Mursa iz Osijeka. Odbojkašima Varaždinske i Međimurske u generaciji 2004. pripalo je sjajno treće mjesto.

- Veliki uspjeh naših mladih. Djevojke koje su na sportskim igrama mladih u konkurenciji godišta 2001 i mlađe osvojile prvo mjesto. I to bez izgubljenog seta i uz potpunu dominaciju. Te dječaka 2004 i mlađi koji u zajedničkoj ekipi s dečkima iz Međimurja osvojili treće mjesto pobijedivši ekipu Mladost Ribola Kaštela. Rezultati iznad očekivanja i veliki ponos na naše cure i dečke. Predivan uspjeh i odlična najava nove sezone odbojke u Varaždinu - rekao je Ivica Ðolonga, trener ženske ekipe Kitro Varaždina na turniru. 

Ništa manje napeto nije bilo na stolnoteniskom turniru na Gripama u gdje su se najbolji pojedinci borili za medalje. Igralo se u tri dobne skupine za djevojke i dječake, a konačni poredak je:

2001. M
Ivan Lovrić (Opatovac)
Tian Smolčić (Sisak)
Andi Smolčić (Sisak)
Marin Šimunović (Nuštar)

2001. Ž
1.Ana Novak (Čakovec)
2.Jana Kovačević (Sv. Nedelja)
3. Ema Čmelak (Donji Miholjac)
3. Hana Kroužil (Daruvar)

2004 M
1.Moreno Stanišić (Stubičke toplice)
2.Darijo Bistrović (Opatovac)
3.David Andabak (Vinkovci)
3.Enio Funes (Nova Gradiška)

2004 Ž
1.Bruna Borovec (Varaždin)
2.Rea Ban (Bjelovar)
3.Lorena Perendić (Oroslavje)
3.Tia Grgin (Kaštela)

2007 M
1.Norman Pap (Opatovac)
2.Luka Tepeš (Dugo Selo)
3.Ivor Colev (Čakovec)
3.Dominik Majstorović (Nuštar)

2007. Ž
1. Bruna Gučin (Donja Stubica)
2.Gracija Kačavenda (Oroslavje)
3.Nela Kovačić (Kotoriba)
3.Hana Čmelak (Donji Miholjac)

Pobjede na državnim završnicama omogućuju plasman na međunarodnu završnicu u Splitu od 16. do 21. kolovoza kada će više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvoriti Split u središte sporta cijele regije.

Kruna sezone je ceremonija zatvaranja Igara koja će se održati 21. kolovoza na splitskoj Rivi u 20 sati. Zabavno - glazbeni spektakl uključivat će veliki koncert na kojem će nastupiti Frajle i Mia Dimšić.

ResizerImage900X560pppš.jpg

 

Označeno u