Vodeći gol postigao je Dejan Glavica iz teške situacije Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin pobijedio vodeći sastav lige - drugu momčad GNK Dinamo

| 16.9.2017. u 17:02h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon dva uzastopna poraza, nogometaši Varaždina su danas na stadionu Varteksa pred oko 1.500 gledatelja i uz izravan prijenos utakmice na HNTV-u, pod vodstvom novog trenera Maria Kovačevića, pobijedili vodeću momčad prvenstva, drugi sastav GNK Dinama, rezultatom 2:0, golovima Glavice i Čelića u prvih 45 minuta susreta. Time je Varaždin nanio prvi poraz ove sezone drugom sastavu Dinama, te ostvario orvu domaću pobjedu u Drugoj HNL.

Trener domaćina Mario Kovačević napravio je određene novitete u sastavu, s obzirom da su od prve minute u momčadi bili Mesarić i Kabiru, a formacija na terenu bila je 3-5-2, dok su gosti susret započeli u najjačem sastavu. U 4. minuti nakon ubačaja s lijeve strane Dario Špikić je s pet metara loptom iz sjajne pozicije prebacio gol Nevestića.

U 8. minuti Sačer je probio desnu stranu i htio je pred golom poslužiti Glavicu, ali je lopta pogodila u nogu jednog obrambenog igrača Dinama i potencijalna prijetnja po gol gostiju je propala. Domaćin je ipak poveo u 9. minuti. Po desnoj je strani probio Kolarić odigrao za Glavicu koji je na sedam metara desno iskosa u kaznenom prostoru, iako je imao suparničkog igrača na leđima, uspio uputiti loptu po zemlji, koja je pored vratara Dinama Horkaša završila u mreži gostiju.

U 13. minuti, nakon ubačaja s lijeve strane iz slobodnog udarca u kazneni prostor domaćina, na pet metara od gola Nevistića najviši je u skoku bio nekadašnji igrač Varaždina, a sada kapetan Dinama Marko Stolnik. koji je loptu poslao zamalo iznad grede. U 37. minuti udarac Čabraje iz dajnije, no bio je to lagan posao za Nevestića.

U 40. minuti udarac iz daljine jednog od gostujućih igrača, Nevistić je kratio odbio loptu u desnu stranu svog kaznenog prostora, na koju je natrčao Ivan Božić, ali srećom lopta je otišla izvan granica igrališta.

U 42. minuti Varaždin je povećao vodstvo na 2:0. Golu je prethodio sjajan ubačaj Glavice s lijeve strane iz slobodnog udarca u kazneni prostor Dinama, gdje je najviši u skoku pred golom gostiju bio povratnik u momčad Juraj Maks Čelić, te je glavom loptu poslao pod gredu gola Horkaša.

Za prikazano u prvom dijelu momčad Varaždina pljeskom je ispraćena u svlačionicu. U nastavak utakmice Dinamo je ušao s novim igračem, u svlačionici je ostao špikić, a na terenu je bio Ćuže i krenuli su gosti prema golu Varaždina ne bi li postigli pogodak. Imali su gosti i više loptu u nogama u nastavku susreta, ali mreža Nevestića ostala je netaknuta.

U 68. minuti Karlo Muhar zaradio je na sredini terena drugi žuti karton zbog starta s leđa na kapetanu Varaždina Karlu Šimeku, što je značilo isključenje igrača Dinama, koji su ostali s igračem manje na terenu. U 70. minuti trener domaćih Mario Kovačević odlučio se na prvu izmjenu, iz igre je izvadio strijelca prvog gola Dejana Glavicu a umjesto njega priliku je dobio Josip Golubar.

Do kraja utakmice Dinamo nije imao neku ozbiljniju prijetnju po gol Varaždina, koji je zasluženo došli do prve domaće pobjede ove sezone u Drugoj HNL.