Dinamo je očekivano bio bolji od Varaždina Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin izgubio od Dinama,gledatelji skandirali Daliću i pljeskali pokojnom Đelacu

| 20.7.2018. u 21:04h | Objavljeno u Sport

U sklopu priprema za novu sezonu u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi, momčad Varaždina je večeras na stadionu Varteksa, pred oko 2 i pol tisuće gledatelja, odigrala prijateljski susret s prvoligašem, aktualnim hrvatskim prvakom sastavom GNK Dinamo iz Zagreba. Slavili su gosti rezultatom 2:1, poluvrijeme 1:1.

Utakmica je odigrana na dan tragične pogibije nekadašnjeg predsjednika Nogometnog kluba Varteks Anđelka Herjavcu, koji je bio generalni direktor Varteksa te član Skupštine i Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Anđelko Herjavec smrtno je stradao 20. srpnja 2001. godine u teškoj prometnoj nesreći, koja se u 6.52 sata dogodila na državnoj cesti broj 8, na izlazu iz Posedarja prema Masleničkom mostu.

Herjavec je s obitelji bio na godišnjem odmoru na Pagu, a 20. srpnja 2001. godine putovao je u Zagreb na Skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza.

U znak sjećanja, poštovanja i zahvalnosti legendarnom Đelacu izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je obitelji Anđelka Herjavca, supruzi Bojani i kćerkama Eni i Lani Herjavec, predao dres hrvatske reprezentacije, s potpisima svih Vatrenih, koji su osvajanjem srebrne medalje na nedavnom Svjetskom nogometnom prvenstvu u.

Nakon toga je dres GNK Dinamo s brojem 10, potpisan od svih igrača Dinama, obitelji Herjavec uručio je kapetan momčadi Danijel Zagorac.

Potom je novi dres Dinama s brojem 14 kapetan gostiju uručio izborniku Zlatku Daliću, a broj na dresu je simboličan iz dva razloga. Prvo broj 14 je broj utakmica koje je do sada kao izbornik Zlatko Dalić vodio na klupi reprezentacije Hrvatske, a i 14 je broj reprezentativaca u sastavu Hrvatske na SP-u u Rusiji, a koji su prošli kroz sustav Dinama tijekom svojih karijera.

Na kraju svečanosti uoči susreta predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek uručio je izborniku Zlatku Daliću kao znak zahvalnosti za ostvareni rezultat na SP-u, umjetničku sliku. rad varaždinskog umjetnika Roberta Garafolića. Gledatelji su Dalića pozdravili pljeskom

Što se tiče same utakmice varaždinskoj je momčadi ovo bio treći prijateljski susret u sklopu priprema za novu sezonu (pobjeda i poraz), dok je za aktualnom hrvatskom prvaku, večeras bila posljednja provjera uoči početka nove sezone u Prvoj HNL i kvalifikacija za Ligu prvaka.

Gosti su poveli u 12. minuti susreta a strijelac je bio Armin Hodžić, koji je iskoristio pogrešku domaće obrane, i bez poteškoća svladao vratara Antu Mrmića. U 15. minuti dobar udarac prema desnom kutu gola Varaždina uputio je Hajrović, ali je Ante Mrmić obranio njegov udarac.

U 18. minuti zaprijetili su i Varaždinci nakon dobre akcije po lijevoj strani, nakon koje je udarac po zemlji uputio prvi topnik Druge HNL prošle sezone Domagoj Drožđek, no njegov je udarac završio izvan granica igrališta, zamalo pored desne vratnice gola nemoćnog Danijela Zagorca.

U 23. minuti udarac po zemlji  okušao je Ivan Fiolić, ali je lopta upućena po zemlji završila u rukaman vratara Mrmića.

U 27. minuti udarcem s oko 18 metara lijevo iskosa gredu gola Varaždina pogodio je Bojan Knežević.

U 31. minuti nova greška domaće obrane, Hajroviću je loptu u noge pred vlastitim kaznenim prostorom predao Matej Senić,ali udarac napadača Dinama vratar Mrmić uspio je zaustaviti.
U 37. minuti udarac iz daljine okušao je Domagij Drožđek, ali je vratar Zagorec zaustavio njegov pokušaj.

Igrala se 39. minuta, kada je Varaždin izjednačio rezultat na 1:1. Prekršajem kod desne aut linije pred golom Dinama Josipa Brezovca zaustavio je Luka Menalo. Brezovec je uzeo loptu i izveo slobodan udarac uputivši ubačaj u kazneni prostor Dinama,gdje je, desetak metara od gola, najviši u skoku bio kapetan Varaždina Dario Jertec i loptu glavom poslao u lijevu stranu gola nemoćnog Zagorca za izjednačenje rezultata na 1:1.

U 49. minuti Amir Gojak pogodio je vratnicu gola Varaždinaca, a gosti su došli u vodstvo u 51. minuti. Strijelac je bio Dino Perić, na dodavanje Izeta Hajrovića nakon prodora s desne strane. U 76. minuti Amir Gojak je snažnim udarcem još jednom pogodio vratnicu gola Varaždina.

Oba su trenera u drugom dijelu iskoristila sve igrače koje su imali na klupama za pričuve, što znači da je za momčad Varaždinu susret odigrao 21 igrač, a za momčad Nenada Bjelice igralo je 18 igrača.

 

DSC_7541.JPG

DSC_7565.JPGDSC_7577.JPG

 

DSC_7590.JPG

DSC_7604.JPG

DSC_7628.JPG

DSC_7652.JPG

DSC_7863.JPG

DSC_7813.JPG

DSC_7797.JPG

DSC_7789.JPG

DSC_7726.JPG

DSC_7479.JPG

DSC_7471.JPG