FOTO Uzbudljiv okršaj u Biškupcu na kraju pripao vodećoj Mladosti u sudačkoj nadoknadi Foto: Martin Novosel

FOTO Uzbudljiv okršaj u Biškupcu na kraju pripao vodećoj Mladosti u sudačkoj nadoknadi

| 16.10.2022. u 18:22h | Objavljeno u Sport

Varaždinsku Mladost i Razvitka su na tablici uoči ovog 9. kola Prve ŽNL dijelila svega tri boda i 1:0 slavlje domaće Mladosti u Biškupcu došlo je nakon čak 4 isključenja i čak dva poništena gola u drugom poluvremenu.

Tri boda je varaždinskoj momčadi osigurao Moris Kuhta u 3. minuti sudačke nadoknade. Prije toga su u drugom poluvremenu poništena dva gola, jedan Razvitku i jedan Mladosti, a upravo je poništen gol Mladosti (Vž) kao rezultat imao isključenje Kristijana Rogeka (fizioterapeuta) s klupe varaždinske momčadi u 66. minuti susreta zbog žestokih prigovora na sudačku odluku. 

Nakon toga je Mladost ostala i bez igrača na terenu. Nakon što je trajao prekide igre zbog jednog prekršaja, Nikola Drožđek, koji je već imao žuti karton iz 64. minute zbog preoštrog starta, drugi žuti, ujedno i isključujući, je dobio jer je tijekom prekida igre odgurno protivničkog igrača u 78. minuti susreta.

Unatoč tome što je Razvitak imao brojčanu prednost i jurio na vrata Mladosti, u 88. minuti su ostali bez dvojice svojih igrača, Alberta Sinanija i Željka Juga, koji su zaradili izravne crvene kartone jer su se nakon svađe oko propuštene prilike za gol i fizički naguravali na terenu.

Poslije toga je varaždinska Mladost imala igrača više na terenu i iskoristila je tu prednost, unatoč tome što su imali vrlo malo vremena za zgoditak.

Mladost (S) je svladala svog imenjaka i Varaždinskih Toplica na domaćem terenu zabivši čak sedam golova u 7:0 slavlju. Bispo Luan Santos Oliveira je zabio hat-trick golovima u 7., 24. i 60. minuti susreta, Diego Armando Campos da Silva je zabio golove u 39. i 68. minuti, dok je Senad Sobota zabio golove u 45. i 52. minuti susreta.

Zadrugar je na domaćem terenu odigrao 1:1 remi protiv Beretinca. Oba gola je zabila momčad Beretinca, prvo je Tomislav Habulan autogolom u 30. minuti donio vodstvo Zadrugaru, a onda je Luka Vesenjak u 65. minuti Beretincu donio izjednačenje za konačnih 1:1, a u tome je pomogla i činjenica da je Zadrugar od 66. minute igrao s igračem manje jer je Antonio Kolak dobio dva žuta kartona, prvi u 32. zbog preoštrog starta, a drugi zbog istog razloga u 66. minuti.