Momčad Varaždina slavila je u večerašnjem lokalnom derbiju u Čakovcu protiv Međimurja Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Trener Karačić debitirao pobjedom, Varaždin pobijedio Međimurje u Čakovcu

| 26.10.2018. u 19:07h | Objavljeno u Sport

Trener momčadi Varaždina Branko Karačić pobjedom na debitirao na klupi Varaždina u današnjem lokalnom derbiju u Čakovcu, susretu 10. kola Druge HNL, u kojoj je varaždinska momčad slavila protiv Međimurja rezultatom 2:0, golovima Čelića u 74. i Jerteca iz kaznenog udarca u 83. minuti nadmetanja.

Susret je na stadionu SRC Mladost okupio oko 1 200 gledatelja, među kojima je velika većina bila iz Varaždina, a među njima bio je i bivši trener varaždinskog drugoligaša Miljenko Mumlek. Susret su s tribina stadiona pratili i predstavnici riječkog prvoligaša, koji će u srijedu,31. listopada na stadionu Varteksa s Varaždinom odigrali susret osmine finala hrvatskog Kupa.

Trener Karačić u današnjem susretu nije mogao računati na najboljeg strijelca Leona Benka, dok u napadu domaćina nije bilo Patafte. U prvih 45 minuta vratar Varaždina Ante Mrmić nije imao potrebe za intervencijom, dok je gost prijetio, ali ni jedna od lopti nije završila u mreži gola Luke Nemeca. Prva prilika na susretu viđena je u 3. minuti, kada je Havelka ubacio s desne strane u kazneni prostor Međimurja, gdje se pred golom našao Čelić ali je iz blizine loptu poslao nogom poslao pored desne vratnice gola Nemeca.

U 7. minuti Miklić je imao priliku kada je ušao po lijevoj strani u kazneni prostor Međimurja, domaćini su smatrali da je zaleđe, ali je udarac napadača gostiju završio iznad gola domaćina. Nakon toga igralo se na sredini terena, sve do 32. minute kada je Čelić pucao s oko 16 metara desno iskosa prema golu Nemeca, koji je uspio loptu skrenuti u korner, a nakon kornera i gužve pred golom Međimurja Senić je poslao loptu preko gola. U 33.minuti nakon akcije Bamidelea po lijevoj strani lopta je u kaznenom prostoru došla do Golubara, koji ju je sa 16 metara poslao pored gola Međimurja.

U prvom dijelu nije bilo golova, ali su opomenuti Marić i Brcković kod Međimurja, a kod Varaždina Perković. U 57. minuti Karačić je odlučio s terena povući Miklića a umjesto njega priliku je dobio Sačer, a igru je napustio i Havelka, umjesto kojeg je u igru ušao Leonard Vuk.

U 60. minuti mijenjao je i domaći trener Matija Kristić pa je umjesto Jana Marcijuša u teren ušao Mario Munivrana. Domaćin je prvi puta ozbiljno zaprijetio u 63. minuti, kada je Karamarković pucao s lijeve strane u kaznenom prostoru Varaždinaca, lopta je išla u lijevu stranu gola gostiju, ali se vratar Mrmić dobro bacio i loptu skrenuo u korner.

U 71. minuti Bamidele je na rubu kaznenog prostora Varaždina, s desne strane napada međimurja, srušio Munivranu i zaradio opomenu. Varaždinci su protestirali alki sudac papak nije mijenjao odluku. Iz slobodnog udarca rodila se brza kontra Varaždinaca koju je počeo Glavica a nastavio Vuk, koji se probio po lijevoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor,ali Sačer nije najbolje pucao.

Igrala se 74. minuta kada je Varaždin poveo. Nakon kornera s desne strane kojeg je izveo Jertec, pred golom Međimurja najviši u skoku bio je na pet metara od gola Juraj Maks Čelić, koji je loptu glavom poslao u desnu stranu gola Nemeca. U 79. minuti udarcem s oko 18 metara pokušao je Golubar, lopta je išla u lijevu stranu gola domaćina,gdje je bio postavljen Nemec, koji je uhvatio loptu.

U 82. minuti u kaznenom prostoru Međimurja Režić je srušio Kolarića, sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je kapetan Varaždina Dario Jertec, koji je u 83. minuti povećao na 2:0.  U 86. minuti kod Varaždina umjesto Perkovića u igru je ušao Stolnik.