Hrvatska Davis Cup reprezentacija na današnjem izvlačenju parova četvrtfinalnog meča protiv Kazahstana Foto: Martin Novosel

FOTO: Sutrašnji Davis Cup susret Hrvatske i Kazahstana otvaraju Čilić i Popko

| 5.4.2018. u 14:00h | Objavljeno u Sport

Četvrtfinalni Davis Cup susret između Hrvatske i Kazahstana, koji će se od sutra do nedjelje igrati u dvorani na Dravi, otvorit će sutra u 14 sati najbolji hrvatski tenisač, trećeplasirani na ATP listi, Marin Čilić i drugi igrač Kazahstana Dmitrij Popko, trenutačno 258. igrač na ATP listi,a nakon njih igrat će Borna Ćorić, trenutačno 28. na ATP listi, i prvi reket Kazahstana Mihail Kukuškin, koji je 92. igrač na ATP listi. Odlučeno je to danas, voljom ždrijeba, koji je održan u konferencijskoj dvorani Gradske sportske dvorane na Dravi.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok bio je sretne ruke za hrvatsku reprezentaciju, jer priželjkivalo se da u prvom meču susreta Hrvatske i Kazahstana zaigra Marin Čilić i baš će se to dogoditi.

- Popko mi je igrački nepoznat. On je mlad igrač koji se probio do razine 'Challengera“, a ne još do ATP turnira. U svakom slučaju ga respektiram, ovo je Davis Cup u kojem se svašta događalo. Mi smo iskusni, znamo što možemo očekivati i sigurno da ću biti fokusiran od prvog poena, da budem maksimalno unutra i dam svoj najbolji tenis, pa da dođemo do tog prvog boda - rekao je nakon izvlačenja Marin Čilić.

Ovih je dana izrečeno dosta pohvala na račun zemljanog igrališta u dvorani. Koliko je to utemeljeno?
- Svjesni smo koliko je teško napraviti zemljani teren u dvorani, to je veoma specifično. Nema sunca, igralište se drugačije 'ponaša' nakon igre, no ekipa je ovdje obavila sjajan posao i napravila teren kakav smo željeli. Vjerujem da će se to pokazati tijekom vikenda i donijeti nam prevagu u ovom meču- dodao je Čilić.

Bornu Ćorića čeka Mihail Kukuškin, s kojim se do sada dva puta sastao i oba puta izgubio. Što treba napraviti za pobjedu?
- Moram pogledati te prijašnje mečeve da vidim gdje sam griješio, još nisam stigao. Istina, bili su prije mislim dvije godine, ja sam danas puno drugačiji igrač. Neće to značiti puno, ali da vidim male stvari. Ostaje mi još jedan trening od dva sata, jer ovih dana nisam mnogo trenirao, kako bih bio što svježiji - rekao je Čorić.

Izbornik hvatske reprezentacije Željko Krajan prokomentirao je razdoblje priprema koje je sad pri kraju:
- Definitivno smo zadovoljni s pripremama. Od prvog dana su izgledali kao da nam je treći ili četvrti dan treninga. Nije trebalo mnogo vremena za prilagodbu s tvrde podloge. Sada to nije toliko došlo do izražaja, jer su dečki u formi, imaju puno samopouzdanja i to se vidi od prvih treninga. Svi su jako motivirani, daju sve od sebe, guraju jedan drugoga. To se osjeti, atmosfera je odlična, rekao bih idilična i nadamo se dobrom rezultatu - rekao je Krajan.

U subota od 15 sati hrvatski par Ivan Dodig i Nikola Mektić igrat će protiv Timura Habibulina i Aleksandra Nedovjesova, a u nedjelja od 14 sati sastat će se najbolji hrvatski i kazahstanski tenisači Marin Čilić i Mihail Kukuškin, dok će nakon njih igrati Borna Ćorić i Dmitrij Popko.