FOTO Sjajan derbi između Bednje i Nedeljanca završio 3:3, Puškadija spasio domaćina od poraza Foto: Dražen Novosel

FOTO Sjajan derbi između Bednje i Nedeljanca završio 3:3, Puškadija spasio domaćina od poraza

| 24.5.2023. u 19:26h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nedeljanec je bio jako blizu slavlja na gostovanju kod Bednje u derbi susretu odgođenog 24. kola Lige za prvaka Elitne lige, pobjede koja bi ih bodovno izjednačila s Bednjom i s kojom bi se dodatno zakomplicirala borba za naslov, za čiju titulu se bore tri momčadi, Bednja, Polet (T) i Nedeljanec, ali Bednja se na kraju ipak uspjela spasiti poglavito zahvaljujući hat-tricku Valerija Puškadije. Susret, koji je opravdao epitet derbija, završio je neodlučeno 3:3.

Nedeljanec je bolje krenuo u susret, poveo u 14. minuti pogotkom Tomislava Medveda. Novo veselje Nedeljancu donio je Dejan Kučko u 23. minuti pogotkom za vodstvo od 2:0.

Domaćin je smanjio tu prednost u 61. minuti prvim pogotkom Valerija Puškadije, ali nedugo nakon toga Jošua Horvat je Nedeljancu donio novu prednost od dva gola u 71. minuti susreta.

Ipak, Valerio Puškadija je bio pucački raspoložen te je golovima u 81. i 83. minuti prvo smanjio na 2:3, a onda i postavio konačnih 3:3.

Bednja je ovim remijem ostala na prvom mjestu sa 60 bodova, drugoplasirani Polet (T) ima 57 bodova, dok trećeplasirani Nedeljanec ima isto 57 bodova, ali slabiju gol razliku od Poleta (T).