FOTO Sara Makar i Stiven Očurščak najbolji su sportaši Lepoglave za 2023. godinu Foto: Grad Lepoglava

FOTO Sara Makar i Stiven Očurščak najbolji su sportaši Lepoglave za 2023. godinu

Varaždinske vijesti | 27.3.2024. u 09:04h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Grada Lepoglave i Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave održana je svečanost proglašenja najboljih lepoglavskih sportaša za 2023. godinu.

Okupljanje sportske zajednice i njihovih prijatelja, bila je prilika da se rezimira rezultatski vrlo uspješna lanjska godina.

Za najbolju sportašicu proglašena je Sara Makar iz Ženskog odbojkaškog kluba Lepoglava. Sara je jedna od najzaslužnijih za velike klupske rezultate, a ujedno je i pomoćna trenerica.

Najbolji sportaš je Stiven Očurščak iz Nogometnog kluba Lepoglava, čiji je član punih 16 godina te je prošao sve selekcije. Lani je postigao 30 golova i bio najbolji strijelac 2. Županijske nogometne lige Varaždin.

Najbolja ekipa je Ženski odbojkaški klub Lepoglava koji može pohvaliti 2. mjestom u jesenskom dijelu 4. Hrvatske odbojkaške lige za žene.

Svečanost lepoglavskog sporta bila je prilika da se uruče i priznanja „Nagrada za poseban doprinos sportu Grada Lepoglave za sportske zasluge u 2023. godini”, ona su ovaj put dodijeljena Damiru Vrtaru iz Karate kluba Lepoglava i Udruzi sportske rekreacije Višnjica.

Trener godine je Željko Breški iz Karate kluba Lepoglava čiji su borci tijekom prošle godine osvojili čak 76 zlatnih, 47 srebrnih i 61 brončanu medalju na županijskim, međužupanijskim i međunarodnim natjecanjima.

Priznanje „Zaslužni sportski djelatnik Grada Lepoglave u 2023. godini” primio je Milan Tvarog iz Nogometnog kluba Lepoglava. Riječ je o osobi koja je vezana uz Nogometni klub gotovo pola stoljeća.

U tom vremenu bio je igrač, trener mlađih kategorija, pomoćni trener seniorske ekipe i član Izvršnog odbora.

Najuspješniji veterani u sustavu natjecanja su članovi Kuglačkog kluba Lepoglava, Stjepan Špac i Ervin Šinko, koji su na Prvenstvu parova Varaždinske županije u konkurenciji 12 parova osvojili 1. mjesto s 18 oborenih čunjeva više od drugoplasiranog lepoglavskog para Bojana Barača i Vjekoslava Mostečaka.

Najbolja mlada sportašica u prošloj godini je Ema Ferk, članica Sportsko-penjačkog kluba Direkt. Od izuzetnih rezultata svakako treba izdvojiti 2. mjesto s Prvenstva Hrvatske i 1. mjesto s Otvorenog prvenstva Grada Zagreba.

Najbolji mladi sportaš Grada Lepoglave u 2023. godini je Viktor Galunić, član Karate klub Lepoglava. U čitavom nizu velikih rezultata ističe se onaj s pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u Prelogu, gdje je Viktor osvojio brončanu medalju.

Priznanje za perspektivne sportaše u 2023. godini primili su članovi Nogometnog kluba Lepoglava: Mihael Štefanek (U-18), Patrik Bistrović (U-15), Vilim Juren (U-13), Viktor Čretni (U-11) i Ivan Hrandek (U-9).

Iz redova Sportsko-penjačkog kluba Direkt priznanje su zaslužili: Nika Ferk, Lana Rostohar, Melanija Rostohar, Sofija Pavleković i Bartol Dubovečak. Luka Medved, Nikola Galunić, Lana Medved, Jan Mošmondor i Leona Županić perspektivni su članovi Karate kluba Lepoglava.

Priznanje su primile i članice Ženskog odbojkaškog kluba Lepoglava Hana Štefanek, Marinela Golubić, Iskra Županić, Danijela Pintarić i Ena Posavec Kovač, kao i Ženskog nogometnog kluba Lepoglava Lorena Pintarić i Patricija Pintarić.

Tijekom svečanog programa posebno je istaknut angažman djece i mladih, kao i njihovih odgajatelja i nastavnika tijekom održavanja manifestacije Europski tjedan sporta.

U aktivnostima su sudjelovali mališani iz dječjih vrtića „Lepoglava” i „Runolist” te učenici osnovnih škola Kamenica, Višnjica i Lepoglava.

Svim dobitnicima priznanja i nagrada, ali i ostalim sportašima na njihovim rezultatima čestitao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

– Grad Lepoglava oduvijek je bio grad sporta. Znamo koliko je važno baviti se sportom i biti aktivan, stoga sportaši i sportski klubovi u svim svojima aktivnostima i nastojanjima imaju punu podršku Grada Lepoglave. Od izravnih dotacija klubovima, preko održavanja sportskih objekata do financiranja sportskih događanja, Grad Lepoglava i njegovi sportaši imaju neraskidiv odnos – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

A da ta veza traje godinama može se iščitati iz podatka kojim se samo Lepoglava može pohvaliti.

– Mi smo prvi grad u Hrvatskoj koji je ponio titulu Europskog grada sporta. To nikako ne može biti slučajnost. Netko je prepoznao sva naša ulaganja, nastojanja i inicijative te nas nagradio priznanjem koje ostaje podsjetnik važnosti brige za sve sportaše, svih uzrasta. Jednako su nam važni rekreativci i profesionalci, predškolarci i školarci, mlađi uzrasti, seniori i veterani, pojedinačni ili ekipni sportovi. Svima pristupamo na jednaki način, sa željom da im omogućimo maksimalne uvjete za bavljenje onim što najviše vole – zaključio je Škvarić.