Sara Kolak Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Sara Kolak na zatvaranju Europskog ekipnog prvenstva pobijedila, Hrvatska na kraju peta

| 11.8.2019. u 22:01h | Objavljeno u Sport

- Ovdje je sve počelo. Osjetila sam podršku varaždinske publike, šteta što to nije moje koplje odnijelo još dalje. Zadovoljna sam što sam osvojila maksimalni broj bodova za svoju reprezentaciju, iako mogu mnogo, mnogo bolje - rekla je Ludbrežanka Sara Kolak nakon pobjede u bacanju koplja drugog i ujedno posljednjeg dana natjecanja na Europskom ekipnom prvenstvu u atletici - Druga liga. Njezin pobjednički hitac iznosio je 57.97 metara, drugo mjesto osvojila je Slovenka Martina Ratej (56.87 m), dok je treća bila Latvijka Gundega Griva (51.41 m).

Hrvatska reprezentacija je na kraju osvojila sveukupno peto mjesto osvojivši sveukupno 306 bodova čime je osigurala opstanak u Drugoj ligi europske atletike, Estonija je osvojila prvo mjesto s 336,5 bodova i 2021. godine će se natjecati u Prvoj ligi, dok je iz Druge lige ispadaju Izrael, Cipar, Luxemburg, Gruzija i Malta.

Od domaćih predstavnika, Mirko Mičuda iz AK Slobode je nastupio u bacanju kladiva i osvojio je peto mjesto s hicem od 62,42 metara iz drugog pokušaja, dok je Kristina Dudek nastupila u utrci 4x400 metara štafete gdje je Hrvatska ostvarila peto mjesto.

Odlične rezultate su ostvarili još Dino Bošnjak koji je slavio u utrci na 3000 metara, Matea Parlov je ostvarila drugo mjesto u utrci na 5000 metara, Ana Šimić je u skoku u vis također bila druga s preskočenih 1.94 metara, Ivana Lončarek u utrci na 100 metara s preponama isto osvojila jako dobro drugo mjesto, a osobnim rekordom u bacanju kugle s 15,73 metara Marija Tolj je također došla do drugog mjesta.