FOTO Prva ŽNL: Zelengaj slavio u Varaždinu, Sloboda (T) svladala Čevo Foto: Martin Novosel

FOTO Prva ŽNL: Zelengaj slavio u Varaždinu, Sloboda (T) svladala Čevo

| 7.4.2024. u 19:36h | Objavljeno u Sport

Danas je odigrano četiri susreta 19. kola Prve ŽNL, u kojima su uglavnom slavile gostujuće momčadi. Zelengaj je gostovao kod Mladosti (Vž) i ostvario 4:2 pobjedu. Gosti su poveli pogotkom Matije Garića u 32. minuti susreta, domaćin je izjednačio na početku drugog poluvremena u 47. minuti pogotkom Edija Velagića, ali su gosti odmah nakon toga ponovno preuzeli vodstvo pogotkom Vilima Horvata u 52. minuti, a nedugo nakon toga su poveli i sa 3:1 te 4:1 novim pogotkom Horvata u 60. minuti i zgoditkom Danijela Rogeka (AG) u 66. minuti susreta. Do kraja je Mladost (Vž) samo ublažila poraz golom Marina Golubića u 89. minuti susreta.

Sloboda (T) je gostovala kod Čeva i slavila sa 3:1. Gosti su povela 2:0 pogotcima Dominika Biškupa u 11. minuti te Leona Slunjskog u 34. minuti, domaćini su smanjili prednost gostiju pogotkom Martina Slunjskog u 58. minuti dok je konačnih 3:1 postavio Leon Slunjski svojim drugim pogotkom susreta u 63. minuti susreta. Čevo je utakmicu završilo s igračem manje, Luka Mavrić je zaradio dva žuta kartona, prvi u 71. minuti zbog preoštrog starta, a drugi u 85. minuti zbog demonstrativnog udaranja lopte u prekidu igre.

Vodeći Zadrugar je nastavio pobjeđivati, svladao je Dravu-Ajax na njihovom terenu s minimalnih 1:0. Jedini gol susreta pao je u 22. minuti, a strijelac je bio Antonio Kolak.

Jedini domaćin koji se veselio pobjedi danas je bila Plitvica (G) koja je svladala Trnje sa 2:0. Oba pogotka su pala u drugom poluvremenu, a strijelci su bili David Posavec u 53. minuti i Jošua Horvat u 79. minuti susreta.