FOTO Podravina slavila nakon drame udaraca s bijele točke, N. Marof na isti način slavio u Ivancu Foto: Martin Novosel

FOTO Podravina slavila nakon drame udaraca s bijele točke, N. Marof na isti način slavio u Ivancu

vv | 2.10.2024. u 19:00h | Objavljeno u Sport

Danas su odigrane tri utakmice četvrtfinala Kupa ŽNS-a Varaždin unatoč jakoj kiši koja je padala tokom popodnevnih sati diljem županije.

Najveća drama se odigrala u Jalžabetu gdje je istoimeni domaćin bio nadomak prolaska u polufinale Kupa u raspucavanju s bijele točke nakon što je regularni dio utakmice završio s 2:2. Jalžabet je vodio dva puta na susretu, prvo je 1:0 prednost domaćinu donio Luka Vađunec u 50. minuti, na 1:1 je izjednačio Sven Golub u 59. minuti, novo vodstvo je Jalžabetu donio Ivan Vađunec u 80. minuti, ali Sven Golub je ovaj puta još brže poravnao rezultat u 81. minuti. Jalžabetu je pred sam kraj regularnih 90 minuta susreta isključen Marko Lučić zbog grubog starta. U raspucavanju, Jalžabetovi strijelci su zabili u prve četiri serije, dok je Podravina odmah u prvoj seriji imala promašaj Edija Kovačića. Čovjek odluke za Jalžabet je mogao biti Federico Arthur Dilly, ali je promašio u petoj seriji raspucavanja. Jalžabet nakon toga više nije pogodio nijednom, a Podravini je pobjedu u osmoj seriji udaraca s bijele točke donio Matija Havaić. Konačni rezultat raspucavanja bio je 5:4 u korist Podravine.

Sličan scenarij se odvio u Ivancu gdje je domaća Ivančica ugostila Novi Marof, regularni dio susreta završio je s 1:1. Novi Marof je poveo pogotkom Petra Hrebaka u 35. minuti, dok je Ivančica izjednačila u 50. minuti pogotkom Dominika Božaka, a nakon toga su mreže mirovale te je odluka o pobjedniku pala nakon raspucavanja s bijele točke. Novi Marof je imao prednost prvog udarca u raspucavanju i nije promašio niti jedan udarac s bijele točke, dok je Ivančica promašila u četvrtoj seriji. Nesretnik za Ivančicu je bio Ivan Josipović, dok je Vedran Brdar bio zadnji strijelac za Novi Marof uoči slavlja. Konačni rezultat raspucavanja s bijele točke bio je 5:3 za Novi Marof.

Bednja je za razliku od Podravine i Novog Marofa, lagano slavila na domaćem ternu u susretu u kojem je sa 7:1 pobijedila Novu Ves Ecoagro sa 7:1. Tomislav Herceg je zabio hat-trick za Bednju golovima u 24., 73. i 78. minuti, Mihovil Geljić je bio dvostruki strijelac pogotcima u 42. i 87. minuti susreta, dok su po jedan gol za domaćina zabili Silvestar Žganec u 67, minuti te Marin Mašić u 82. minuti. Jedini pogodak za goste je zabio Patrik Težak u 39. minuti susreta.

Još se čeka zadnja utakmica četvrtfinala kupa između Nedeljanca i Varteksa koja je upravo u tijeku.