FOTO Najbolji sportaš Ludbrega Matija Špikić, najbolja sportašica Iva Gerić Foto: Martin Novosel

FOTO Najbolji sportaš Ludbrega Matija Špikić, najbolja sportašica Iva Gerić

vv | 2.2.2024. u 20:34h | Objavljeno u Sport

U Ludbregu je večeras održan jubilarni 20. izbor najboljih sportašica i sportaša grada Ludbrega u 2023. godini. Organizator izbora bio je Radio Ludbreg koji kroz emisiju Fair – play dugi niz godina detaljno prati nastupe sportaša ludbreške regije. Pokrovitelji izbora bili su Grad Ludbreg i Zajednica sportskih udruga grada Ludbrega.

Okupljeni su u ovoj večeri ‘ludbreških reprezentativaca’ koja se održala u velikoj dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’, mogli vidjeti sjajan arsenal mladih darovitih sportaša kojima raspolaže naš kraj.

- Grad Ludbreg je jedan od najsportskijih gradova u ovom dijelu Hrvatske. Nadam se da će tako i u budućnosti ostati i da će svi klubovi koji danas rade i nastaviti s radom. Prije svega zbog entuzijazma onih koji ih vode i onih koji nastupaju, natječu se i vole svoje sportove.  Želim zahvaliti svima koji se sportom bave, to je jedna od najplemenitijih aktivnosti koje postoje. Pomaže ne samo fizičkom zdravlju nego i mentalnom zdravlju, odgoju svih onih koji ulaze u sport. Sport je pošten, sport je pravedan i sport stvara dobre ljude - istaknuo je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić koji je pratio dodjelu nagrada, a koju je vodio dugogodišnji pratitelj sporta i bivši košarkaš Neven Jerbić.

Cijeli događaj bio je popraćen fotografijama iz povijesti ludbreškog sporta koje su se prikazivale na velikom platnu. Bilo je tu i razgovora s prijašnjim i ovogodišnjim dobitnicima priznanja, a program su plesnom točkom dodatno začinile Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg.

Ove godine po prvu puta je u pojedinim kategorijama mogla glasati i publika

Podijeljeno je 20 priznanja na temelju glasova uredništva Radio Ludbrega te glasova publike koja je imala prilike glasati za najboljeg sportaša, najbolju sportašicu i najbolji klub putem Facebooka ankete radija.

Nagradu za najbolju ekipu primio je KK Grafičar koji je prvi dio prvenstva u 3. košarkaškoj ligi završio na prvom mjestu. Njihov trener Tomislav Horvat primio je pak nagradu za najboljeg trenera.

Najboljim sportašem proglašen je vratar TSHV Eisenacha Matija Špikić. Karijeru je godinama gradio u inozemstvu, a prošle je godine stigao i u najjaču svjetsku rukometnu ligu, onu njemačku.

U konkurenciji sportašica nagradu je primila hrvačica Hrvačkog kluba Ludbreg i hrvatske hrvačke reprezentacije Iva Gerić. Iva se pokušava probiti u svjetski hrvački vrh, a idući cilj su kvalifikacije na Olimpijske igre u Parizu.

Radio Ludbreg posebno prati razvoj mladih sportaša i sportašica, stoga su u sklopu ove svečanosti dodijeljena i priznanja u kategoriji darovit sportašica i sportaša. Primili su ih Angelina Gadže (ŽOK Ludbreg), Igor Štimac (NK Zadrugar Hrastovsko), Roko Ružić (RK Ludbreg), Donat Ledenko (HK Ludbreg), Matija Bačani (KK Grafičar), Ana Horvat (ŽRK Ludbreg), Ivan Parabić (NK Podravina), Stela Kolak (KK Zen) i Ena Čižmešija (Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg).

Dodijeljena je i nagrada za najbolji sportski događaj u 2023. godini. U subotu 23. lipnja 2023. godine NK Mladost Sigetec pobijedio je koprivničkog prvoligaša NK Slaven Belupo s rezultatom 3:1. U ime NK Mladost Sigetec nagradu je primio predsjednik kluba Zlatko Sova.

Direktorica TZ Područja Centar svijeta Petra Međimurec primila je plaketu za potporu sportskih događanjima budući da je zajednica posljednjih nekoliko godina organizator Welcome spring festivala koji je prepoznat od velikog broja sportaša.

Prošle godine pet je klubova s ludbreškog područja proslavilo obljetnicu djelovanja. Hrvački klub Ludbreg proslavio je 10. godišnjicu, ŠRD LudbregNK Mladost Sigetec i NK Gora Globočec 90. godišnjicu dok je Grafičar u prošloj godini proslavio 30 godina sponzorstva tvrtke ludbreškoj košarci i 50 godina košarke u Ludbregu. Priznanja su uručena svima.