Od prve minute susreta u sastavu mlade hrvatske reprezentacije bio je i Ljubešćanin Luka Ivanušec (s loptom) Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Hrvatska u sudačkoj nadoknadi do dva pogotka i pobjede nad Bjelorusijom

| 5.10.2017. u 19:55h | Objavljeno u Sport

I u drugoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman na EP u italiji i San Marinu 2019. godine mlada hrvatska reprezentacija pobijedila je večeras na stadionu Varteksa u Varaždinu pred oko 1500 gledatelja reprezentaciju Bjelorusije 2:1, golovima Lorenca Šimića i Filipa Benkovića u sudačkoj nadoknadi vremena.

Hrvatska reprezentacija nije pružila večeras igru koja se od nje očekivala. Gosti su igrali vrlo česti i sa svih 11 igrača iz lopte i prijetili protunapadima, a jedan im je napad i urodio plodom. S druge strane mladi Vatreni bili su loši u ovom nadmetanju, no golovima u sudačkoj nadoknadi vremena došli su do pobjede i popravili dojam. Imali su hrvatski reprezentativci tijekom susreta nekoliko prilika ali realizacije nije bilo, sve do same završnice nadmetanja.

Drugu kvalifikacijsku utakmice za Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija u Itaiji i San Marinu 2019. izbornik hrvatske vrste Nenad Gračan počeo je Ljubešćaninom Lukom Ivanušecom, inače igračem zagrebačke Lokomotive, u početnom sastavu.

Prvu priliku na utakmici u 8. minuti imala je hrvatska reprezentacija, kada je iz neposredne blizine lijevo iskosa glavom pucao, nakon ubačaja s desne strane, Marin Jakoliš,  ali točno u ruke vratara Bjelorusije. Par sekundi kasnije  sa 18 metara prema golu malo iznad grede pucao je Nikola Moro. U 14. minut prvi udarac gostiju prema vratima Hrvatske s lijeve strane kod aut linije iz slobodnog udarca upućena je lopta prema golu Vatrenih, preslabo za Posavca.

U 17. minuti Gromyko je s oko 24 metra desno iskosa poslao loptu zamalo pred lijeve vratnice gola Posavca. U 23. minuti Marin Jakoliš dobio je loptu u kaznenom prostoru pred golom Bjelorusa, primiro je na grudima, ali nakon toga i pao na travu, pa je eventualna prilika za gol propala. U 36. minuti nakon ubačaja s lijeve strane Vlašić je loptu poslao glavom pored gola.

U 38. minuti u kaznenom prostoru Hrvatske pao je Valeri Gromyko, gosti su tražili kazneni udarac ali je sudac, koji je bio u blizin,i samo odmahnuo rukom, pokazujući da ne mislim pokazati na bijelu točku.

Šok za domaće navijače stigao je u 48. minuti nakon kornera s desne strane lopta je ubačena pred gol Hrvatske gdje je najbrži  do lopte došao  Ivan Bakhar i iz neposredne loptu nogom poslao pod gredu nemoćnog vratara Posavca. Mladi Vatreni izjednačili su u 92. minuti a strijelac izjednačujućeg gola glavom bio je Lorenco Šimić. Pobjedu hrvatskoj vrsti donio je Filip Benković također glavom, nakon ubačaja iz prekida, u posljednjoj petoj minuti sudačke nadoknade vremena.

Označeno u
Galerija slika