FOTO Gimnastika u Vinici: Odlični rezultati na Sračinec kupu i Macanovom kupu u Čakovcu

VV | 11.5.2022. u 13:33h | Objavljeno u Sport

Nakon duge dvogodišnje stanke započela su natjecanja za djecu koja se natječu u sportsko rekreativnoj gimnastici. U Gimnastičkom klubu Vinica djeluju različite grupe djece od predškolaca, osnovnoškolaca i srednjoškolaca. U Sračincu 2. travnja u Sportskoj dvorani OŠ Sračinec i u Čakovcu 8. svibnja u Macanovom domu održana su prva natjecanja te je za mnogu djecu to bilo prvo natjecanje, odnosno ulazak u natjecateljski sustav. Gimnastičarke i gimnastičari GK Vinica postigli su u oba natjecanja izvrsne rezultate.

Rezultati postignuti na 1. Sračinec kupu: Antonio Kapljić osvojio je zlatnu medalju, a dječaci ekipno 3. mjesto dok su predškolke ekipno osvojile 2. mjesto. U kategoriji 5. razreda Sara Spevan osvojila je zlato. U kategoriji 6. razreda Tesa Majhen osvojila je srebro, a Martina Kušinec zlato. U kategoriji 7. i 8.razreda i srednjoškolaca Valerija Crnko osvojila je broncu, a Rozalija Kušinec zlato. Ekipno 5. do 8. razred i srednjoškolke osvojile su prvo mjesto.

Rezultati postignuti na Macanovom kupu u Čakovcu: U kategoriji dječaci 4. razreda Benjamin Ian Šipek osvojio je srebrnu medalju, dok su dječaci ekipno osvojili 3. mjesto. Djevojčice 1. i 2. razred i predškolke osvojile su 2. mjesto ekipno. U kategoriji .5 razreda Sara Spevan osvojila je zlato. U kategoriji 6. razreda Martina Kušinec osvojila je zlato. U kategoriji 8.razreda i srednjoškolaca Valerija Crnko osvojila je srebro, a Rozalija Kušinec zlato. Ekipno 5. do 8. razred i srednjoškolke osvojile su prvo mjesto.

Gimnastika je sport koji zahtjeva određeni prostor te upotrebu različitih sprava prilikom treninga. Gimnastički klub Vinica djeluje u vrlo skromnim uvjetima u prostoru sportske dvorane OŠ Vinica te je u velikoj potrebi za opremom kako bi treninzi za djecu bili što kvalitetniji. Djecu predredškolca i osnovnoškolca do 4. razreda trenira trenerica Anamarija Galeković u dvorani OŠ Vinica, dok gimnastičarke starijeg uzrasta 5. do 8. razred i srednjoškolke odlaze na treninge u sportsku dvoranu OŠ Sračinec ,a trenira ih trener Damir Fotak.

Iako Gimnastički klub Vinica djeluje u malom mjestu, zainteresiranost djece za taj sport je izuzetno velika te im Općina Vinica želi da i dalje postižu dobre rezultate na budućim natjecanjima.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci