FOTO: Čak preko 250 mladih odbojkaša i odbojkašica treniraju ovih dana u Areni Varaždin Foto: Martin Novosel/HOS

FOTO: Čak preko 250 mladih odbojkaša i odbojkašica treniraju ovih dana u Areni Varaždin

Varaždinske vijesti | 26.7.2019. u 10:01h | Objavljeno u Sport

Rad s mladim sportašima temelj je dobre seniorske reprezentacije i budućih rezultata u svakom sportu, pa tako ni odbojka nije iznimka. Mladi hrvatski odbojkaši i odbojkašice, njih više od 250 iz cijele Hrvatske, ovih dana treniraju u Varaždinu, u CroVolley kampu Hrvatskog odbojkaškog saveza. U vrhunskim uvjetima koje pruža varaždinska Arena s mladim polaznicima svakodnevno rade renomirani hrvatski odbojkaški treneri.

- Vjerujem da ćemo se u budućnosti ustaliti s kampom u Varaždinu i da će on kao takav svake godine biti sve bolji. Samim time ostvarujemo izvrsnu suradnju s trenerima ali i klubovima koji nam pomažu u realizaciji. Polaznici, od onih najmlađih pa do onih nešto starijih, sretni su što im se pružila mogućnost korištenja svih aktivnosti ovog tipa kampa. Najvažnija su svakodnevna treniranja u dva dnevna termina te ono najvažnije posljednja dva dana natjecanje u Kviki ligama za sve uzraste. Ovaj kamp će doprinjeti razvoju odbojke za područje cijele Hrvatske, a prvenstveno za klubove koji su zainteresirani za rad s mladima - izjavio je koordinator kampa Vladimir Grudenić.

U razvoju budućih vrhunskih odbojkaša ništa se ne prepušta slučaju. Uz profesionalne trenere i intenzivan program treninga, s polaznicima rade i stručnjaci za kondicijsku, mentalnu i nutricionističku pripremu. Posebna pažnja posvećena je predavanjima o pravilnoj prehrani i mentalnim treninzima, a posjetile su ih i hrvatske seniorske reprezentativke koje su polaznike vodile savjetom, ali i malo s njima zaigrale. Pokazni trening obrane s najstarijim polaznicama vodio je izbornik ženske seniorske reprezentacije Daniele Santarelli, koji je iznenađen velikim odazivom mladih odbojkaša, a po njegovom mišljenju ovakvim kampom bi bile ponosne i velike odbojkaške zemlje.

- Meni se u kampu stvarno jako, jako sviđa. Nikad do sad nisam bila ni u kakvom kampu, nisam znala da je to tako zabavno. Najviše mi se sviđaju treninzi dvaput dnevno, a još mi je bolje otkad smo počeli međusobno igrati utakmice. Treneri mi se ovdje jako sviđaju. Hrana i smještaj su odlični, sve je lijepo organizirano. Htjela bih opet doći sljedeće godine - izjavila je Lea Vitaić koja inače trenira u OK Gusar Omiš.

Ovo je treće izdanje kampa u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza. Prva dva izdanja održala su se u Omišlju i Gospiću, a kamp se po prvi puta održao u Varaždin što se pokazao kao pun pogodak.

- Kamp u Varaždinu najbrojniji je po broju djece i stručnog kadra do sada, ali i najkvalitetniji po uvjetima i sadržajima. Jako smo zadovoljni suradnjom s lokalnom zajednicom i gradom Varaždinom. Nakon Europske zlatne lige možemo ovaj kamp nazvati krunom ovogodišnjeg odbojkaškog ljeta u Varaždinu. Ponosni smo i zahvalni što je ovaj kamp prepoznao i sufinancirao Središnji državni ured za šport, znači da prepoznaju kvalitetu rada s najmlađim odbojkašima te trud koji ulažu treneri na kampu i cijeli Hrvatski odbojkaški savez u razvoj hrvatske odbojke. Vjerujem kako će ovaj kamp, kao i oni u budućnosti, uskoro donijeti rezultate i svima nama brojne razloge za ponos - izjavila je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

Nakon treninga i utakmica, slijedi opuštanje i odmor, a mladi polaznici snagu vraćaju uz Kviki grickalice. Kamp je i prilika za sklapanje novih prijateljstava s vršnjacima, a polaznici se van treninga druže na bazenima, u upoznavanju Varaždina i raznim zajedničkim igrama. Partneri kampa koji stvara buduće sportske zvijezde su Podravka i Hrvatska kontrola zračne plovidbe.

Označeno u