FOTO Bednja svladala Budućnost, Razvitak do prve pobjede sezone Foto: Martin Novosel

FOTO Bednja svladala Budućnost, Razvitak do prve pobjede sezone

| 1.10.2023. u 18:39h | Objavljeno u Sport

U današnja četiri susreta 7. kola Elitne lige, Bednja je na domaćem terenu svladala Budućnost sa 4:1 i bodovno dostigla Polet (T) na vrhu tablice.

Saša Hojski je načeo mrežu gostiju pogotcima u 12. i 17. minuti i donio prednost od 2:0 domaćinu, na 2:1 je smanjio Dino Papec pogotkom u 34. minuti susreta. U drugom poluvremenu, Bednja postiže još dva pogotka za sigurno slavlje, Mihael Đurin je postigao pogodak za 3:1 u 67. minuti susreta, a Vinko Horvatić je postigao gol za konačnih 4:1 u 89. minuti.

Jalžabet je također slavio na domaćem terenu protiv Mladosti (M) sa 3:1. Domaćin je poveo sa 3:0 pogotcima Marka Lučića u 35. minuti, Siniše Žugeca u 37. minuti te Pedra Henriquea Hessela Lopesa u 44. minuti, dok su gosti samo smanjili poraz pogotkom Marka Kovačića u 84. minuti susreta. Jalžabet je od 61. minute susreta igrao s igračem manje jer je Davor Amanović isključen radi grubog prekršaja za što je dobio izravni crveni karton.

Razvitak je nakon pet uzastopnih poraza konačno ostvario prvu pobjedu u sezoni na gostovanju kod Dubravke-Zagorca, slavili su sa 4:2. Sva četiri gola je za goste iz Čičkovine zabio Alberto Sinani koji je tresao mrežu gostiju u 31., 61., 69. (KU) i 90'+4' minuti susreta, dok su domaćini zabijali u 45+1 minti preko Luke Kaniškog te u 60. minuti preko Ivana Sinkovića. 

Vodeći Polet (T) je na gostovanju kod imenjaka iz Cestice odigrao remi 1:1. Polet (T) je poveo golom Antonija Merkaša u 42. minuti, a domaćin je izjednačio pogotkom Karla Leskovara u 60. minuti susreta. 

Ivančica je bila slobodno ovo kolo.