FOTO Bednja, Polet (T) i Nedeljanec osvojili bod, odluka o prvaku u zadnjem kolu Foto: Martin Novosel

FOTO Bednja, Polet (T) i Nedeljanec osvojili bod, odluka o prvaku u zadnjem kolu

| 27.5.2023. u 21:00h | Objavljeno u Sport

Danas je Bednja na svom terenu protiv Novog Marofa mogla doći do naslova prvaka Elitne lige, u sklopu predzadnjeg kola, ali su osvojili jedan bod u 1:1 remiju, kao i glavni konkurenti Polet (T) i Nedeljanec koji su također odigrali remi u susretu u Nedeljancu odigravši 3:3.

Novi Marof je zabio prvi na susretu, u 61. minuti vodstvo gostima je donio Karlo Šilinić, a Bednja je u 83. minuti ipak uspjela osvojiti bod nakon dosuđenog kaznenog udarca, strijelac s bijele točke bio je Filip Holi.

Nedeljanec je drugi susret zaredom propustio kapitalizirati prednost od dva gola. Protiv Poleta (T) su imali prednost od 2:0 golovima Antonija Glavaša u 15. minuti te Jošue Horvata u 23. minuti, ali su gosti preokrenuli susret hat-trickom Renata Sakača  koji je zabio golove u 57., 66. i 69. minuti, ali Tomislav Medved je spasio domaćina golom u 83. minuti susreta te će sve tri momčadi još imati priliku za naslov u posljednjem kolu, iako je Bednja u većoj prednosti i bit će im dovoljan i bod za osvajanje titule.

Ivančica je na domaćem terenu izgubila od Mladosti (M) sa 2:0. Golove za slavlje gostiju su zabili Marko Kovačić u 33. minuti i Jurica Prašnjak u 60. minuti susreta.

U Ligi za ostanak, Budućnost je svladala Zelengaj na gostovanju sa 2:1, Plitvica (G) je također slavila na gostovanju kod Jalžabeta sa 4:3, a Polet (C) je također ostvario gostujuću pobjedu 1:0 kod Dubravke-Zagorca.