Ante Kulji bio je strijelac vodećeg gola za momčad Bednje Foto: Dražen Novosel

FOTO:Bednja pobjedom nad Pitomačom ušla u 1/16 finala hrvatskog Kupa

| 29.8.2018. u 18:42h | Objavljeno u Sport

Nogometaši četvrtoligaša Bednje plasirali su se u 1/16 finala hrvatskog nogometnog Kupa, nakon što su danas na svom terenu u Beletincu, pred oko 350 gledatelja, pobijedili četvrtoligaša, sastav Pitomače, rezultatom 2:0, što je bio rezultat i nakon prvih 45 minuta susreta. Golove za Bednju postigli su Ante Kulji i Jakov Klopotan.

Bednja je došla u vodstvo već u 3. minuti a strijelac je bio Ante Kulji. S lijeve je strane u kazneni prostor Pitomače loptu ubacio Ante Ivančić. Lopta je došla do najboljeg strijelca Bednje, koji ju je primio na prsa i spustio na nogu te sjajnim udarcem pogodio mrežu nemoćnog vratara Zdelara.

U 10. minuti momčad Pitomače uputila je prvi udarac prema golu Bednje, no bez promjene rezultata, a u 18. minuti Jakov Klopotan je uputio udarac glavom na ubačaj Ivančića, ali je vratar Zdelar loptu rukama skrenuo u korner.

Dvije minute kasnije prema golu Bednje pucao je Škaro, ali je vratar Sandro Medved bio na mjestu. Ante Kulji zaprijetio je golu Pitomače u 27. minuti uputivši udarac s desne strane, ali je vratar gostiju zaustavio njegov pokušaj. I u 32. minuti Kulji je bio na udarcu, pokušao je iz daljine, ali nije uspio pogoditi na željeno mjesto, no sedam minuta kasnije Bednja je vodila 2:0.

Jakov Klopotan je bio strijelac glavom, pospremivši loptu u mrežu, koju mu je s lijeve strane u kazneni prostor ubacio Ante Ivančić. U nastavk susreta Pitomača je ušla s namjerom da smanji reultat, ali najveću je priliku za gol imao domaćin u 61. minuti, kada je Puškadija uzeo loptu Škrinjaru i krenuo sam prema vrataru no njegov je udarac vratar Zdelar skrenuo u korner.

U 85. minuti sam prema golu gostiju išao je Marin Ivančić ali je i njegov udarac vratar Zdelar obranio. Momčad Bednje, kao i Varaždin, čekaju svog suparnika u 1/16 finala Kupa.